Programfigyelő - január 11 - 17. - Corn & Soda

Programfigyelő – január 11 – 17.

Eheti Programfigyelő: SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál/Gateway to Space Nemzetközi Űrkiállítás/Zúzmara Félmaraton és Futófesztivál

SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál: Budapest, január 13. -17.

A magyar mozdulatművészet több mint százéves hagyományának megőrzésével és megújításával, értékeinek közvetítésével foglalkozó Orkesztika Alapítvány 2016 januárjában, tizenhetedik alkalommal rendezi meg a SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivált.
A SzólóDuó Fesztivál célja, hogy a szárnyaikat bontogató és tapasztalt alkotókat, táncosokat egyaránt bátorítsa, hogy legújabb alkotásaikat megismertesse a nagyközönséggel. Az idei fesztivált négy jelölőkör előzte meg Németországban, Lengyelországban és Magyarországon, a további pályázók pedig videón keresztül adhatták be jelentkezésüket.
A SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál 2016 (17. évad) az Orkesztika Alapítvány szervezésében, 2016. január 13-17. között tekintheti meg a közönség.
A SzólóDuó Fesztivál 2005 óta egy nemzetközi szakmai találkozó, s mint ilyen, kiváló alkalmat teremt arra, hogy termékeny kommunikációt indítson el az egyes tánctrendek képviselői között. Az Alapítvány a fesztivál során lehetőséget teremt minden alkotónak, hogy művészi elképzelését szabadon bemutathassa.
A fesztivál ideje alatt a korábbról jól ismert kísérőprogramok is megrendezésre kerülnek. Helyszíneinken az Ork-Kota Platform 2016 (Kontakt Táncért Alapítvány és az Orkesztika alapítvány évek óta futó pályázati kezdeményezése) keretében egyperces táncfilmeket láthatnak a vendégek. A kísérőprogramok részét képzik azok a nyitott, szakmai beszélgetések is, melyeken az alkotók visszajelzést kaphatnak a szakma jeles képviselőitől és a közönségtől egyaránt.
Délelőttönként az Orkesztika Alapítvány – MOHA- Mozdulatművészek Házában szakmai workshop-ok keretében, Anna Piotrowska és Ladjánszki Márta kurzusára várjuk a profi és kezdő táncosokat.

szoloduo.com

Programfigyelő - január 11-17.

Forrás: programturizmus.hu

 

Gateway to Space Nemzetközi Űrkiállítás: Budapest, január 15. – március 15.

A NASA és az űrrepülés történetét feldolgozó hatalmas kiállítás érkezik Brüsszelből Budapestre. 2016. január 15. és március 15. között a Millenárison várja látogatóit a Gateway to Space, a világ legnagyobb “űr-gyűjteménye”.

2016. egyik legnagyobb szenzációja, hogy Budapestre érkezik az emberiség történetének talán legizgalmasabb “kalandját” az elejétől napjainkig bemutató Gateway to Space kiállítás. A NASA és az űrutazás történetét feldolgozó megakiállítás az űrrepülést megálmodók első lépéseitől, az eseménydús XX. századon, a holdra szálláson át tart napjainkig, átlépve a Naprendszerünk határait is. Ez a kiállítás azoknak a jelentős pillanatoknak a gyűjteménye, melyek örökre nyomot hagytak az emlékezetünkben, mint például az első lépés a Holdon vagy a Nemzetközi Űrállomás. Jövőre tehát Budapesten is megnézhetjük a rakétaépítés kezdeteit, betekinthetünk az űrhajósok mindennapjaiba és felfedezhetjük, milyen a Földön kívüli élet, testközelből szemlélhetünk egy eredeti holdjárót és belekóstolhatunk az űrhajós-kiképzésbe is.

www.urkiallitas.hu

Programfigyelő - január 11 - 17.

Forrás: mernokbazis.hu

Zúzmara Félmaraton és Futófesztivál: Budapest, január 17.

Ha télen sem álltál le, nem lehet gond már januárban indítani a futószezont, méghozzá egy különleges lebonyolítású rendezvényen! 2016-ban először téli félmaratonnal nyitjuk meg a futóesztendőt, a verseny a Hungexpo G pavilonjából indul, és a vásárvárosban, valamint a szomszédos Kincsem park területén kialakított 7 kilométeres útvonalon zajlik majd.

Attól függően, hogy egy, kettő vagy három kört teljesítesz a 7 km-s távból, futhatsz hatod-, harmad- vagy félmaratont. Hogy még érdekesebb legyen, a két kört vállalók az első kör után kapcsolódhatnak a versenybe, méghozzá a tervezett idejüknek megfelelően.

Távok:
– Zúzmara Félmaraton (21 km)
– Zúzmara Harmadmaraton (14 km)
– Zúzmara Hatodmaraton (7 km)
– Zúzmaratonka (rövidtáv, később pontosítjuk)

Az útvonalon lesz aszfalt, beton, fű és föld, s az esetleges téli útviszonyok révén jeges, havas szakaszok is előfordulhatnak.

Az esemény a FélmaratonMánia sorozat része.

www.futanet.hu/cikk/spuri-teli-felmaraton-2015

Forrás: port.hu

 

Ez is tetszeni fog...