Programfigyelő július 4-10. - Corn&Soda

Programfigyelő július 4 – 10.

Eheti Programfigyelő: Balaton Sound/Bajai Halfőző Fesztivál/Egri Bikavér Ünnep/Shakespeare Fesztivál/Bud Spencer és Terence Hill rajongói Fesztivál/Parti Pezsgés Fesztivál/Rockmaraton/Hortobágyi Lovas Napok/Rozé, Rizling és Jazz Napok/Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

Balaton Sound: Zamárdi, július 6-10.

Rekordszámú, majd’ 100 nemzetközi sztárvendég teszi tiszteletét a Balaton partján, köztük a korábban már bejelentett Grammy díjas duó, Macklemore & Ryan Lewis, valamint az elektronikus zene világhírű reprezentánsai közül a 2015-ben a világ legjobb DJ párosának választott Dimitri Vegas & Like Mike, a napokban 20-ik születésnapját ünneplő, de máris legkeresettebb lemezlovas, jelenleg a világ harmadik legjobb DJ-jeként számon tartott Martin Garrix és a szorosan őt követő negyedik, a trance műfaj királya, Armin van Buuren. Hozzájuk csatlakozik most újabb 30 nemzetközi név és a magyar zenei élet színe-java, akikkel teljessé vált a több mint 200 fellépőt számláló lista, a 2016-os Balaton Sound zenei programja.

A frissen bejelentett előadók között van a fesztiválkedvenc kanadai testvérpár, az elsöprő energiájú DVBBS, hasonló zenei irányból jön a friss slágereivel hódító The Chainsmokers és a holland sztárduó, a nulladik napon fellépő Bassjackers. Csatlakozik a fellépőkhöz a nemzetközi tánczenei listák élére beköltöző Duke Dumont és az egész világot meghódító német Andhim duó, de itt lesz Zamárdiban az elképesztő tehetségű és folyamatosan új zenékkel jelentkező Wiley is. A Jäger Aréna nulladik napi programját erősíti a Chocolate Puma és a Milk & Sugar house duók, július 8-ára pedig Tomsize csatlakozott. A Telekom Aréna záró idősávjában lép fel a hazai és nemzetközi kedvenc StadiumX, visszatér a Soundra az osztrák sztárproducer Peter Kruder és érkezik a Jana Stégre a magyar származású Reelow is.

Végleges lett a Sound and Bass Stage powered by Bladerunnaz helyszín programja is. Itt olyan külföldi sztárfellépők hallhatóak, mint Mefjus, Die, Murdock, Black Sun Empire, a The Upbeats, NickBee, Dismantle és Lady Waks. Ezen a helyszínen délután 5-től reggelig folyamatosan szól majd a zene.

A Balaton vizére épített Stégen reggeltől-reggelig mennek majd a bulik, többek között fellép Guy Mantzur, az elmúlt években berobbant Watermät, a német nagyágyú Sascha Braemer és H.O.S.H. is ? és persze még rengeteg hazai DJ. H.O.S.H. neve már ismerősen csenghet a korábban bejelentett exkluzív Boat Party helyszínről, és jó hír a Sound közönségének, hogy a különleges hajós buli külföldi fellépői – Agoria, Rodriguez Jr., Andhim, Adriatique és Peter Kruder a Heineken Beachen is fellépnek majd. A részletes programtábla a www.balatonsound.hu-n érhető el.

A Balaton Sound szervezői az idei évtől új szolgáltatással is kedveskednek azok számára, akik igazán különleges élményre vágynak. A nemzetközi house, tech-house és deep house szcéna élvonalába tartozó előadók július 6. és 10. között, minden délután speciális daytime szetteket játszanak a Balaton Sound Party Boat-ján. A hajó a programnapokon 14 órától már dübörögve várja a látogatóit, 15 órakor fut ki, amikortól kezdetét veszi egy 4 órás féktelen party-utazás a nyílt vízen.

Egy diákoknak szóló csomagot is összeállítottak a Balaton Sound szervezői. Érvényes hallgatói jogviszonnyal, illetve Magyarországon kiállított diákigazolvánnyal rendelkező tanulók számára a csoportos “diákjegy program” keretében a speciális jegycsomagban – a belépő mellé – ingyen kempingjegy és egy-egy ajándék fesztiválpóló utalvány is jár.

A Balaton Sound Boat Party-k a fesztiválbérlettől függetlenül, külön jeggyel látogathatóak.

sziget.hu/balatonsound/?language=hu

Programfigyelő július 4 - 10.

Forrás: twitter.com

Bajai Halfőző Fesztivál: Baja, július 7-10.

Baja, a halászlé fővárosa! Baja nemzetközileg ismert, a rekordok könyve által jegyzett halfőző fesztiválja az idők során valódi fiesztává lett. Július második szombatján évről évre közel kétezer helyi és vidéki alkalmi szakács vendégeli meg barátait halászlével a belvárosban. A fesztivál négynapos programsorozattá nőtte ki magát, mely több tízezer embert vonz. A bekebelezett étek mennyisége is gigászi: több mint húszezer adag bajai halászlé készül. Az ízletes ünnephez mintegy 14 tonna halra, 12 mázsa vöröshagymára, közel 600 kiló őrölt pirospaprikára, 14 ezer liter vízre és 12 mázsa halászlétésztára van szükség.

bajaihalfozofesztival.hu

Egri Bikavér Ünnep: Eger, július 7-10.

Harmincnál is több borászat és közel húsz étterem garantálja a páratlan borgasztronómiai élményt a XX. Egri Bikavér Ünnepen. Eger legnagyobb fesztiválján számos koncert, családi és szabadidős program ígér felhőtlen kikapcsolódást.
A már huszadik Egri Bikavér Ünnep az évek során Eger legnagyobb borgasztronómiai fesztiváljává nőtte ki magát. A négy napon át tartó programsorozatra több tízezer emberre számítunk, akiknek az egri belváros szomszédságában, a kivételes adottságú Érsekkert környezetében igazi borgasztronómiai élményben lehet részük.
A fesztiválon itt lesz az Egri borvidék szinte összes jelentős borászata, több mint 100 féle Egri Bikavér, Egri Csillag és rozé, valamint tokaji bor szerepel a kínálatban, a minőségi nedűkhöz pedig ebben az évben is éttermek ajánlanak helyben készített, egyedi fogásokat. Az idei Egri Bikavér Ünnepen először más borvidéknek is bemutatkozási lehetőséget biztosítunk, így a fesztivál díszvendége ebben az évben a Tokaj-Hegyalja Világörökségi borvidék és turisztikai célterület lesz.
Ahogyan a korábbi években, most is ingyenes a belépés a fesztivál területére, ahol a borgasztronómiai kínálaton túl számos koncerttel és kiegészítő programmal várja az érdeklődőket Eger Város Hegyközsége. Két helyszínen több tucat zenekar szórakoztatja majd a vendégeket, az Egri Bikavér Színpadon fellép többek között a Balkan Fanatik, a Hot Jazz Band, a Kerekes Band és a VI. Szepesi György Bárzenész Találkozó nyitókoncertjén Kökény Attila, Mujahid Zoltán és Tabáni István. Az Egri Csillag Színpadon dj-k, vendégeik és különböző formációk a nagyszínpadtól eltérő stílusú zenéket játszanak; négy napon át számos fellépő váltja egymást, itt lesz sok más mellett a Fran Palermo, Hó Márton illetve Szabó Benedek és a Galaxisok is. Az egri Part Egyesület égisze alatt működő színpadnál ebben az évben is fényfestéssel teszik hangulatosabbá az egyébként is varázslatos környezetet.

www.bikaverunnep.hu

Shakespeare Fesztivál: Gyula, július 7-17.

400 éve halt meg a világ legismertebb drámaírója, William Shakespeare. Ennek keretében ünnepi fesztiválra kerül sor Gyulán július 7. és 17. között.

2005 óta rendezik meg július elején a tíznapos Shakespeare Fesztivált, amellyel a Gyulai Várszínház kilépett a nemzetközi fesztiválok közé. A tíznapos Shakespeare Fesztivál célja egy olyan rangos nemzetközi fesztivál megteremtése volt, ahova a legjelentősebb Shakespeare előadásokat hívják meg itthonról és külföldről.

Lengyel, szlovák, japán, olasz, angol és ausztrál előadások lesznek az idei Shakespeare Fesztivál nemzetközi kínálatában. Tizenkettedik éve láthatunk színvonalas, különleges előadásokat a gyulai színpadokon szerte a világból és itthonról.

A külföldi produkciók közül az idei szemle egyik kiemelt előadása Varsóból érkezik. Oskaras Korsunovas litván rendező különleges munkái közül már hármat is láthattunk Gyulán. Az első Shakespeare Fesztiválon a Szentivánéji álom történetét egyetlen kellékkel, egy falemezzel varázsolták elénk a színészek zseniálisan. 2010-ben a hetvenes évek Olaszországának mediterrán temperamentumától átfűtött, két szomszédos, viszálykodó pizzéria forrongó közegében láthattuk a Rómeó és Júliát. 2011-ben Miranda címmel a Vihart dolgozta fel a rendező vilniuszi két színészével, amelynek Gyulán volt a világpremierje. Mindhárom emlékezetes, nemzetközi rangú előadás volt. A világhírű rendező a varsói Drámai Színház társulatával a Szeget szeggel című Shakespeare-művet mutatta be, most áprilisban. Ezt láthatjuk mi most is idén Gyulán. “Ez a hatalom története a maga drámaiságában és képtelenségében. Shakespeare felteszi a kérdést, hogy az uralkodó tud-e igazságos és erkölcsös lenni, vagy csak azért használja az erkölcsöt, hogy elnyerje segítségével hatalmát.” – mondta a darab rendezője a műről. A Szeget szeggel tragédia és komédia között lebeg. Az egyedi karakterek és viharos sorsuk kiválóan mutatja be az emberi gyengeségeket és bűnöket. A darabot a közönség az egyik legizgalmasabb kortárs rendező színrevitelében láthatja, aki nem csak szórakoztatni, de tanítani is szeretné a közönséget.

Érdekes és sokoldalú Hamlet-feldolgozásoknak lehetnek azok tanúi, akik mindhárom változat előadásaira jegyet váltanak. A fesztivál nyitónapján egy többszörös fesztiváldíjas szlovák előadást láthatunk a Kontra Színház két művésze, Csizmár Péter és Peter Cibula előadásában. Másodiknak a Hamlet drámából Ophélia története Japánból érkezik. NO és Kabuki színházi formában egy 80 éves japán színésznő mutatja be adaptációját. Az előadás után Aki Isoda a tradicionális japán színházról tart bemutatót a közönségnek. Olaszországban egy ?fellinis? előadás készült a Piccola Compagnia della Magnolia előadásában, Hamm-let címmel. Kezdve Shakespeare kiapadhatatlan remekművétől, eljutva Müller Hamletgépének könyörtelen nyelvéig a Hamm-Let (Tanulmány a falánkságról) mesél a Hamlet-Gertrud-Ophelia kapcsolatról, három karakterről, akik elpusztítják egymást a szeretet miatt, ami a főhősök ellen fordul, mint egy pokoli gépezet, felfalva a kapcsolatot anya és fia és a két szerelmes között.

De tanúi lehetünk a legnagyobb királydrámának is, Ausztráliából érkezik Shakespeare legangolabb drámája, az V. Henrik. Az angol-ausztrál koprodukcióban készült előadás egyetlen szereplője Brett Brown. A produkció Shakespeare V. Henrikjét több oldalról mutatja be: uralkodóként és emberként. Az ausztrál színész, Londonban végzett a Drámai Művészetek Királyi Akadémiáján. Szerepelt a Royal Shakespeare Company társulatával, énekelt az Ausztrál Operában és fellépett a Londoni West End darabjaiban, musicaljeiben és színházi fesztiválokon mindenütt Európában.

A nemzetközi előadások mellett a legjobb magyar Shakespeare-előadásokat, táncelőadást és koncertet is élvezhetünk. Lesz még workshop fiataloknak, konferencia és a kihagyhatatlan gasztronómia Shakespeare menüvel.

shakespearefesztival.hu

Programfigyelő július 4 - 10.

Forrás: itthonotthonvan.hu

Bud Spencer és Terence Hill rajongói Fesztivál: Velence, július 7-10.

 Idén szomorú apropója is van a fesztiválnak, 86 éves korában elhunyt Bud Spencer. A rajongói fesztivál a Magyar Bud Spencer és Terence Hill Rajongói Klub legnagyobb eseménye, minden évben több száz érdeklődőt vonz.

Ahogyan a filmekben is: nálunk nincs erőszak, nincs durvaság, nincs korhatáros tartalom, viszont van jókedv, poénok, barátság – napfény, tenger, öröm és szerelem!

Ami lesz: szinkron- és hangfelismerő versenyek, pókerversenyre, sör-virsli, limonádé-virsli verseny
Felejthetetlen hétvége belépő(bérlet): ezzel a belépővel igazán eleven élményekre számíthattok, mivel a teljes fesztivál teljes idejére biztosítja a részvételeteket. A külön nevezős elemeken kívül (póker, sör-virsli, rodeó-bika, hagymásbab) minden benne van csütörtöktől vasárnapig (beleértve a strandot, a SHMB koncertet és retro diszkót is).
A hétvégi belépő/bérlet ára:
3 éves korig ingyenes a részvétel
3-10 éves korig 3500 Ft
10 éves kor felett 4800 Ft
Napijegy: ez a belépő típus kizárólag egy napra érvényes. Azokra gondoltunk ezzel az opcióval, akik csak “leruccannának mulatni egyet” a Velencei-tóra. Köszönhetően programjainak, a csak egy napra érkezők “sokáig nem fogják elfelejteni ezt a napot”.
A külön nevezős elemeken kívül (póker, sör-virsli, rodeó-bika, hagymásbab) minden benne van, ami az adott napon program (beleértve a strandot, a SHMB koncertet és retro diszkót is).

A napijegy ára:
3 éves korig ingyenes a részvétel
3-10 éves korig 2500 Ft
10 éves kor felett 2900 Ft

Akik éjszakai szállást nem kérnek, azoknak a parkolás 600 Ft/nap áron lehetséges. Szállást igénylőknek ingyenes.
A fesztivál helyszíne: Drótszamár Park és Kemping (2481 Velence, Kemping utca)
belépők minden vetélkedőre és rendezvény elemre biztosítják a részvételt (a napijegy csak az adott nap programjaira), kivéve a külön nevezős események, mint a pókerverseny, a sör-virsli verseny (limonádé-virsli verseny is), a rodeó-bika illetve a hagymásbab.
3 éven aluliaknak a részvétel a fesztiválon ingyenes!

A Spencer Hill Magic Band koncertje mind a bérlet, mind a napijegy karszalagjával ingyenes!

spencerhillfesztival.info

Parti Pezsgés Fesztivál: Balatonboglár, július 8-10.

Ha nyár, napfény, strand, zene, pezsgés…
…akkor II. Parti Pezsgés Fesztivál!

A boglári Parti Pezsgés onnan kapta a nevét, hogy középpontjába a dél-balatoni borászatok legjobb pezsgőit, gyöngyöző-és habzóborait helyezi.

Balatoni borfesztiválból sok van, de olyan, ahol kifejezetten a buborékos italoké a főszerep, csak egy. A boglári Platán sétányon a BB, a Bujdosó Szőlőbirtok, a Gutman Borpince és a Légli Szőlőbirtok mellett 14 olyan borászat lesz jelen, ami miatt szeretünk a környékbeli pincékbe látogatni. A fesztivált vidám, könnyed programként kell elképzelni: leugrik az ember a partra, aztán marad, mert egy pohár habzót csak meg kéne inni, és amúgy is elkezdődött a SuperStereo koncert. Rajtuk kívül a Party Band és a SoulBlaster szolgáltatja a fesztiválzenét.

Idén is szakítunk a hagyományokkal és könnyed, fiatalos, vidám, napfényes, strandos balatoni fesztiválhangulatra kapcsolunk, amiről a neves fellépők, na és a lényeg: a dél-balatoni borászatok legjobb borai és pezsgői gondoskodnak. Mert ugye a pezsgők, a gyöngyöző- és habzóborok, na és a rozék a nyár nélkülözhetetlen kellékei.

Hisz ott a helyed a háromnapos Parti Pezsgés Fesztiválon, a Balaton-parton, a balatonboglári Platán sétányon.
Napközben napozhatsz a strandon vagy részt vehetsz a programokon és játékokban, este pedig önfeledt szórakozás és szuper koncertek várnak rád.

Borászatok:

BB
Bujdosó Szőlőbirtok
Buzás Szőlőbirtok
Garamvári Szőlőbirtok
Gutman Borpince
Hujber Pince
Ikon Borászat
Kalász Pince
Katona Borház
Koltai Pincészet
Konyári Pince
Kristinus Borbirtok
Légli Szőlőbirtok
Miklós Pince
Országh Pince
Pócz Pincészet
Rádpuszta Szőlőbirtok
Szentpály Pincészet
Várszegi Pince

www.partipezsges.hu

Rockmaraton: Dunaújváros, július 8-17.

Egy hétvégével hosszabb lesz a buli. Megvan, hogy mit fogunk csinálni 2016. július 8 és 17. között. Headbangelni fogunk a 2016-os Rockmaratonon, ami idén 10 napos esemény lesz!

A Rockmaraton szervezői mindig is nagy figyelmet fordítottak arra, hogy pénztárcabarát megoldásokkal várják a fesztiválozókat, a kapcsolódó szolgáltatások terén is. A korábbi évekhez hasonlóan idén vonattal fél áron lehet megközelíteni Dunaújvárost – a helyi busz- és vasútállomástól kedvezményes árú fesztiválbusz és fesztiváltaxi viszi a látogatókat a Szalki-szigetre. Aki a mulatozás után sátor helyett ágyban aludna, számos szálláslehetőség közül választhat. Aki a kemping mellett dönt, az ingyenesen sátrazhat, miközben nem kell nélkülöznie a jól felszerelt vizesblokkokat sem, a biztonságra pedig 0-24 órás porta és járőrszolgálat ügyel.

Az utazási és szálláslehetőségekről minden tudnivaló elérhető a fesztivál weboldalán, ahol természetesen böngészhető az összes színpad és minden nap időrendi bontásban, így mindenki kedvre összeállíthatja idei táncrendjét. A napijegyek és a 10 napos bérletek mellett lehetőség van 6 napos ill. hétvégi belépőket is váltani. A kedvezményes elővételi időszak május 31-ig tart, a mostani árakon 6900 Ft-ért lehet részt venni egy napra ? ennyiért például láthatjuk a Megadeth – Amon Amarth – Airbourne vagy a Dog Eat Dog – Madball – Ignite hármasát.

www.rockmaraton.hu

Programfigyelő július 4 - 10.

Forrás: passzio.hu

Hortobágyi Lovasnapok: Hortobágy, július 8-10.

Hortobágyi Lovasnapok az elmúlt évtizedekben a térség meghatározó és országhatárokon átívelő ismertségű rendezvényévé nőtte ki magát, amelynek legfőbb célja a Hortobágyra jellemző pásztorkultúra múltjának és jelenének, valamint a Mátai Ménes lótenyésztő munkájának, és a ma is használt és működő fogatgyűjteményének megismertetése, népszerűsítése. A Hortobágyi Lovasnapok a magyar lovasélet összegzése, melyben a profi lovasok éppúgy beletartoznak, mint az amatőrök és a lókedvelő felnőttek és gyerekek.

hortobagyilovasnapok.hu

Rozé, Rizling és Jazz Napok: Veszprém: július 8-17.

A Rozé Rizling Jazz Napok a VeszprémFest kísérőrendezvényeként hat évvel ezelőtt indult, az esemény ez évben július 8. és 17. között várja vendégeit.

A Rozé: merthogy a nyár bora, a frissesség és a fiatalosság üzenete. A Rizling: merthogy a Veszprémhez legközelebbi, balatonfüred-csopaki borvidék legjellemzőbb, tradicionális fajtája, a fröccsök alapja. És a jazz és a bor együtt pedig azért, mert egy tőről fakadnak: ahogy egy jazz szerzemény – az improvizációk miatt – sosem ugyanolyan, a bor is mindig más, változik, alakul. Tíz perccel a palack nyitása után is más, és ahogy múlik az idő is mindig más és más.

A fesztivál szervezőinek célja, hogy a veszprémi vár főterén elsősorban nemzetközi fellépőkre épülő és belépőjegyes nagyszínpadi koncertek mellett legyen egy olyan ingyenes, mindenki számára elérhető, de ugyanúgy a minőség mellett elkötelezett “mini-fesztivált” is, ami körbeöleli a nagyszínpadi napokat, és azzal párhuzamosan nyújt élményt a látogatóknak. A Rozé, Rizling és Jazz Napok egy 10 napos, magát komolyan vevő gasztro-kulturális rendezvény, ahol a “30 borász, 30 koncert” szlogen jegyében kifejezetten a Balatoni Borrégió pincészetei lakják be az Óváros téri borfalut, ami körbeveszi azt a színpadot, ahol esténként három zenekar mutatkozik be. A rendezvény a bor-gasztronómia tekintetében a “terroir” szemlélet mentén válogatja össze a balatoni borrégió borászatait, a vezető pincészetek (Jásdi, Figula, Légli, Konyári, Laposa) mellett a feltörekvő, kevésbé ismert borászatoknak is lehetőséget adva.

A borászatok mellett a gasztronómiai kínálatban is – a hagyományosabb ételek mellett – teret kapnak a helybéli őstermelők és kézművesek, sajt, sonka, és csokoládé-készítők is.
A Rozé, Rizling és Jazz Napok zenei tekintetben is ellenpontja a VeszprémFest nagyszínpadának; itt szinte kizárólag magyar fellépőket hallhatunk, a programok több mint a fele jazz, elsősorban a vokális, könnyebb és szórakoztatóbb arcú jazz, emellett teret kapnak a jazzből fakadó társ-műfajok, a blues, funk, fusion, vagy rockabilly is. Ahogy a legfiatalabb borászatoknak, úgy a legfiatalabb pályakezdő zenészeknek is helye van a legizgalmasabb helyi zenekarok mellett a Rozé, Rizling és Jazz Napok színpadán.
A fesztivál a hatodik évadjára készül, a tavalyi év rekord látogatottsága (hozzávetőlegesen 25.000 ember) következtében egy új teret, a Városháza teret is elfoglalva, vendég borrégióként pedig Pannonhalmát fogadva.

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok: Visegrád, július 8-10.

 A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok immár 32 éve állít emléket az 1335-ös visegrádi királytalálkozónak, a középkori Európa egyik legfontosabb eseményének. E három napon látványos lovagi tornák, pompás királyi menet és esti fáklyás felvonulás, vásár, koncertek és királyi borudvar várja az idelátogatókat, megidézve azt az utánozhatatlan középkori hangulatot, melynek egyik hiteles helyszíne Visegrád.

Visegrádon, az élő középkor városában rendezik meg három évtizede Magyarország egyik legnagyobb nyári szabadtéri történelmi fesztiválját, a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokat.

A 3 napos rendezvény az 1335-ös visegrádi királytalálkozó korszakát idézi fel, gyalogos és lovas lovagi tornával, várostrommal, solymász- és táncbemutatókkal, Európa számos országából és Magyarországról érkező hagyományőrző csapatok fellépésével. A látványos középkori bemutatók és programok mellett vendégeink a hangulatos vásári forgatagban csillapíthatják éhségüket, és a Királyi Borudvarban Magyarország legjobb boraival olthatják szomjukat.

A Királyi Borudvar pénteken és szombaton a napi nyitva tartás mellett esti koncertekkel várja vendégeit a palota alsó fogadóudvarán; pénteken és szombaton éjjel két óráig, vasárnap pedig este hét óráig. A látogatók megkóstolhatják a történelmi Magyarország legkiválóbb borait és együtt lakomázhatnak a királyokkal. A Királyi Palota és a Fő utca környékén kirakodó vásár és középkori mesterségek bemutatója lesz látható, a vásári forgatagban pedig utcazenészek, komédiások és középkori életképek szórakoztatják a nagyérdeműt.
A koncertek, tánc- és bábbemutatók, vásári komédiák, valamint a Királyi Palota és a Salamon-torony kiállításai, a gyönyörű díszkutak, a hercegi lakosztály, a Királyi Borudvar és a hozzá kapcsolódó programok, valamint a kézműves vásár az idei évtől bevezetett napi belépővel tekinthetők meg. A belépés a rendezvény területére 14 éves kor alatt ingyenes, 14 éves kor felett 1000 Ft/nap. A jegyeket és bérleteket online, vagy a helyszínen lehet megvásárolni. Az internetes elővétel esetén érvényes kedvezményekről itt tájékozódhatnak.

www.palotajatekok.hu

Forrás: port.hu

Ez is tetszeni fog...