Programfigyelő - szeptember 15 - 20. - Corn&Soda

Programfigyelő – szeptember 15 – 20.

Eheti Programfigyelő: L1danceFest/Everness Indián Nyár/Pecsa Zárófesztivál/Szekszárdi Szüreti Napok/Édes Napok/Nemzeti Vágta/Kalocsai Paprikafesztivál/Street Food Show

 

Programfigyelő - szeptember 15 - 20.

Forrás: vilagszam.hu

L1danceFest: Budapest, szeptember 15-19.

Fergeteges magyar és külföldi táncbemutatókat láthattok az idén 14. alkalommal megrendezésre kerülő kortárs táncszínházi fesztiválon. Öt napon át több budapesti helyszínen tizennégy nemzetközi színvonalú produkció vár benneteket!

l1dancefestival.blogspot.hu

Everness Indián Nyár: Balatonakarattya, szeptember 17-20.

A nagysikerű júniusi Everness Fesztivál után a szervezők egy kisebb, családiasabb hangulatú rendezvénnyel várnak titeket Balatonakarattyán, ahol a tudatosság és a békesség jegyében búcsúztathatjátok a nyarat.

Az Everness Indián Nyár napjaiban még egy utolsó útravalót kaphatsz a nyugalom és a feltöltődés esszenciájából, hogy sikeresen átvészeld a küszöbön álló hidegebb hónapokat. A közösségi élmény felidézése mellett lehetőség adódik az egyéni kérdések kibogozására és persze a pihenésre is – az előadók és programok ugyanis tematikusan az öt elemnek megfelelően kaptak helyet.

Ha átmulattad a nyarat, most a víz és a föld elem jegyében kikapcsolódhatsz a balatoni meditáció, a hula tánc vagy a csikung segítségével, ha pedig túl punnyadósra sikerült a vakáció, az össznépi zenélés vagy egy NIA foglalkozás biztosan feltüzel majd. Ha pedig saját határaidon túlra szárnyalnál, látogass el bátran egy akrojóga, body art vagy aikido órára!

Hogy mi az ötödik elem? Természetesen a szeretet mindent egyesítő ereje. Hozz magaddal te is bőven, hogy a fesztivál igazi, szívtől szívig érő közösségi élménnyé változzon!

Közreműködőink a teljesség igénye nélkül Soma Mamagésa, Szilasi Márti, Kereszty András, Kiss Balázs Kunó, Kiss József Zsolt, Gyurkó Zsolt, Meszecsinka, JazzMine, Layanda, Karacs Ildikó és Körösi Gábor lesznek.

Earlybird jegyek augusztus 16-ig: 9 800 Ft
Jegyek szeptember 7-ig: 11 800 Ft
Teljes árú jegyek szeptember 16-ig: 13 800 Ft
Helyszíni jegyértékesítés: NINCS!
Jegyek korlátozottan 1000 főig elérhetők.

www.everness.hu

Programfigyelő - szeptember 15 -20.

Forrás: allevents.in

Pecsa Zárófesztivál: Budapest, szeptember 17-20.

Mindannyiunk nagy bánatára Budapest legemblematikusabb koncerthelyszíne, a Petőfi Csarnok harminc év után bezárja kapuit. De hogy legyen egy kis öröm az ürömben, négy napon át közel huszonöt koncerttel a szervezők valóban megadják a módját a búcsúzásnak. A Pe-Csa Zárófesztiválon egy-egy órás koncerttel köszönnek vissza azok a zenekarok, akik meghatározó szerepet töltöttek be a legendás intézmény életében, akik innen indultak, vagy akik itt élhették meg első igazán komoly sikereiket.

Fellépnek a Fáraó, a Moby Dick, a Beatrice, a Takáts Tamás Blues Band, a Kalapács és az Akusztika, a Lord, az Unisex, az Auróra, a Napoleon Boulevard, a P.Box (Debrecen), Vörös István (Prognózis), Deák Bill Gyula, a Bulldozer, a Sing Sing, a B52 Varga Miklóssal, Vikidál Gyula valamint Török Ádám és a Mini. Közkívánatra újra összeáll a különleges eseményre az Exotic; a Skorpió, a gitáros legenda Tátrai Tiborral kiegészülve; valamin a Z’Zi Labor és az elmaradhatatlan Veresegyházi Asszonykórus. Ráadásul a szervezők egy meglepetéskoncerttel is készülnek, ám a plusz fellépő kilétét a fesztiválig homály fedi.

Tisztelegjünk együtt a több mint negyed évszázados koncert hagyomány mögött, vagy ha jobban tetszik: mindenki menjen a PeCsába!

Helyszín: Városliget, Pecsa Napozórét

Jegyárak:
aug. 20-ig :
napijegy – csütörtök 3000 Ft
napijegy – péntek, szombat, vasárnap 4000 Ft
4 napos bérlet 10 000 Ft
Aug. 20. után:
napijegy – csütörtök 3500 Ft
napijegy – péntek, szombat, vasárnap 4500 Ft
4 napos bérlet 12 000 Ft

www.mindenkimenjenapecsaba.hu

 

 

Programfigyelő - szeptember 15 - 20.

Forrás: jegy.hu

 

Szekszárdi Szüreti Napok: Szekszárd, szeptember 17-20.

Idén is, ahogyan minden szeptember harmadik hétvégéjén sor kerül egy igazán nagyszabású összművészeti fesztiválra Szekszárd varázslatos borvidékein. A bor és a kultúra kapcsolata itt szentnek számít; négy napon át a borkóstolók és a tájegységre jellemző ételek mellett különféle programok, kiállítások és koncertek várnak benneteket. Nem csupán hivatásos művészek, hanem amatőr csoportok és alternatív zenekarok is fellépnek majd újabb színfoltot adva a fesztiválhoz. A rendezvény fénypontja a szombati Szüreti Vonulás lesz, ahol természetesen megjelennek a szürettel kapcsolatos hagyományok; a színpompás viseletek, emellett a civilek, néptáncegyüttesek és intézmények kreatív formációi. Az esti folklórműsorban pedig megválasztásra kerül 2015 Szüreti táncos párja, akik egy évig viselik a megtisztelő címet, jövőre pedig a fesztivál arcai lesznek.

A Borudvarban vendégszerető szekszárdi borászok kínálják nektek a hegy levét, ha pedig már kellően megalapoztátok a jókedvet, szétnézhettek a hagyományőrző kézműves vásáron, a boroscímke-, fotó- és autókiállításon, majd részt vehettek a változatos családi programokon és az utánuk következő esti koncerteken. Idén is fellép a Csík zenekar Rúzsa Magdival, a Kiscsillag, a Kerekes Band, vasárnap este pedig az Irigy Hónaljmirigy zárja a rendezvényt.

Borudvar nyitva tartása:

csütörtök:18.00-01.00
péntek: 14.00- 01.00
szombat 11.00-01.00
vasárnap 11.00-01.00
Az Ízek Utcájában a helyi éttermek specialitásairól és tájjellegű ételekről a Vendéglátók Kerekasztala Szekszárdért Egyesület gondoskodik.

www.szekszardiszuretinapok.hu

 

Édes Napok: Budapest, szeptember 18-20.

Budapest legédesebb hétvégéje idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Budai Várban. A terület mérete és az ínycsiklandó kínálat nem csökken, csupán egy dolog változik; a szervezők most kiemelt figyelmet fordítanak a diétázókra és a cukorbetegekre is.

A közel egymillió ember, akik érintettek az 1-es vagy 2-es típusú cukorbetegségben, és akik ugyanúgy vágynak az édességre, mint bárki más, itt megtalálhatják az étrendjükbe beilleszthető diabetikus termékeket. A szakmai és egészségügyi háttérért a Dietetikusok Országos Szövetségének képviselői felelnek; prevenciós programokkal, tanácsadással, előadásokkal és bemutatókkal várnak minden kedves érdeklődőt.

Hiszen nincs is jobb alkalom az egészséges édességek és egyéb táplálék kiegészítők bemutatására, mint az Édes Napok, ahol kicsik és nagyok egyaránt finom falatokkal kényeztetnék boldogsághormonjaikat.

Az idei mottó pedig: legyen a cukorbetegeknek és a diétázóknak is 3 édes napjuk!

edesnapok.hu

 

Programfigyelő - szeptember 15-20.

Forrás: gyor.varosom.hu

 

Nemzeti Vágta: Budapest, szeptember 18-20.

Ezen a hétvégén ismét száguldó paripák verik fel a Hősök terének porát a magyarság legnagyobb lovas ünnepségének keretében. Ugyanis idén nyolcadik alkalommal újra megrendezésre kerül a Nemzeti Vágta. Ismét a regionális és határon túli Elővágták győztesei közül kerültek ki azok, akik részt vehetnek A Vágtán, de direkt nevezésekre is sor került.

 Az egész országot megmozgató nagyszabású rendezvényen parádés lovas bemutatókban gyönyörködhet a Hősök tere közönsége, ám a Nemzeti Vágta a 2008-as kezdetektől fogva jóval több, mint egy lovasverseny. Már maga a helyszín és a Millenniumi Emlékmű körül kialakított pálya is egyedivé teszi a viadalt, a Vágta kísérőrendezvényei pedig teljes értékű családi fesztivállá emelik az eseményt. A látogatók fess huszárok és kecses dámák forgatagába merülve választhatnak a színes programkínálatból, mely kicsiknek és nagyoknak is tartogat kikapcsolódási lehetőséget. A száguldó lovasok mellett, a Huszártáborban a derék vitézek életét ismerhetjük meg, míg az Andrássy úti Vágta Korzón sétálva a versenyben szereplő települések kuriózumaival találkozunk. Az Országkonyha sültjeinek és édességeinek illata már messziről érezhető és belengi az 56-osok terét, ahol pedig Magyarország fenséges ízeiből kapnak kóstolót a vendégek.

A versenyfutamok között sem kell unatkoznia annak, aki kilátogat a Hősök terére. A kísérő programok többsége olyan lovas bemutató, amit egy helyen csak a Vágta alkalmával láthatnak az érdeklődők. Lesz ’48-as huszár hadibemutató, bugaci csikósok lovakat fektetnek és a pályán átviharzik majd a puszta ötös is. Idén is megrendezik az MVM Partner Díjugratás és magasugrató versenyét, és testközelből mutatják meg eredményeiket a lóidomítás hazai mesterei. A rendezvény zárásaként Hortobágyi Nóniusz Ménes hajtást láthat a közönség.

Helyszín: Budapest, Hősök tere

vagta.hu

 

Kalocsai Paprikafesztivál: Kalocsa, szeptember 18-19.

Kalocsa az országban egyedülálló módon két hungarikumot is a magáénak mondhat, mégpedig a népművészetet és a paprikát. Nem csoda tehát, hogy a Kalocsai Paprikafesztivál már huszonhatodik, a Paprikás Ételek Főzőversenye pedig, ahol a világhíres fűszernövények a piros arany kapja a főszerepet, tizenkilencedik alkalommal kerül megrendezésre. A szervezők célja, hogy a Kalocsára látogató vendégek megismerkedjenek a paprikatermesztés hagyományával, a paprikás ételek felülmúlhatatlan ízharmóniájával és természetesen a paprikához is kapcsolódó népművészettel.

 Programok

XIX. Paprikás Ételek Főzőversenye
II. Szürkemarha Pörköltfőző Verseny
Folklórprogramok
Kézműves vásár
Pálinka- és borutca
Helyi termelők vására
Gyermekprogramok
Könnyűzenei programok
Sztárvendégek

A rendezvény helyszíne: Kalocsa belvárosa- Búzapiac tér, Sétálóutca, Szent István király utca,
Városház utca, Kubikus park

kalocsaipaprikafesztival.hu

Street Food Show: Budapest, szeptember 19-20.

Idén kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a nagyszabású gasztronómiai fesztivál, ráadásul már másodszor kap helyet olyan impozáns helyszínen, mint az Andrássy út, ráadásul az Európai Mobilitási Hét csúcspontjának számító Autómentes Nap keretén belül.

A baszk pacaltól kezdve a mogyorós, mézes korianderpestóval kínált óriás grilltarján, gőzburgeren át a garnélaburgerig több mint 30 ételárus  150-féle ételkínálatát kóstolhatjátok végig a Street Food Show-n. Természetesen nem maradhatnak el az ételekhez illő borok, sörök, pálinkák, pezsgők és koktélok sem; 20 stand kínál már bevált klasszikusokat és nemrég csapra került, új kedvenceket. A legnagyobb újdonság azonban, hogy most már koccinthattok a street food árusokkal is a fesztivál ideje alatt.

 Belépő nincs. Az árusoknál készpénzzel lehet fizetni.

Helyszín: Andrássy út (Bajcsytól a Dalszínház utcáig)
Nyitva tartás:
2015. szeptember 19. szombat 10.00 – 24.00
2015. szeptember 20. vasárnap 10.00 – 22.00

 

Forrás: port.hu

 

Ez is tetszeni fog...