Retro mánia - INGYENES autósmozi nyílik Újpesten - Corn & Soda

Retro mánia – INGYENES autósmozi nyílik Újpesten

Mindig is álmodtál a korszakról, amikor kiöltözve felfeküdtek a párok a kocsi motorházára, popcornt és kólát ittak és a szabad ég alatt nézték kedvenc filmjeiket? Nos, mostantól a részese lehetsz: önkormányzati kezdeményezésre ingyenes autósmozi nyitja meg kapuit Újpest lakosai számára június 5-én, este 21 órakor.

Újpest Önkormányzata a meglévő helyzetre reagál azzal az ingyenes programsorozattal, ami lehetővé teszi azoknak, akik már sokadik hete a négy fal közé kényszerültek, hogy végre otthonukon kívül, szabad területen, együtt, mégis biztonságban, minőségi idővel tölthessék hétvégi estjeiket.” – mondta Bedő Katalin kultúráért, oktatásért, társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős alpolgármester.

Hol, mikor, kiknek és mit?

A pontos helyszín: Újpesti Piac előtti zárt terület (1042 Szent István tér 13-14.). A nyitóhétvége programja legalább olyan retro, mint maga a kezdeményezés. Régi és nagy kedvencek lesznek a vásznon:
– június 5., péntek, 21.00 – PONYVAREGÉNY
– június 6., szombat, 21.00 – GREASE

Az ingyenes programsorozatot öt héten át, minden pénteken és szombaton rendezik meg este 9 órai kezdéssel. Figyelem, a programra regisztrálni kell! Az autómoziban olyan klasszikus nemzetközi és magyar filmek kerülnek vetítésre, mint a Ponyvaregény, Blöff, Grease, Jurassic Park, The Doors, Moszkva tér, Sose halunk meg!, Az elveszett frigyláda fosztogatói, Ace Ventura, valamint a Hair. A vetítések hangja rádiófrekvencián keresztül lesz fogható a személyautókban, így csak olyan gépkocsival érdemes érkezni, ami alkalmas erre.

Érdemes kihasználni ezt a nyarat, mert valószínű, hogy az első 10 ingyenes vetítés után fizetős formában folytatódik majd a programsorozat egész nyáron, ami ekkorra már mindenki számára látogatható lesz.

Forrás: sajtóanyag

További és fontos infók

  • Vetítésenként 70 személyautó fér be a területre, ahova előzetes online regisztrációval lehet bejutni.
  • május 28-tól, csütörtöktől lehet regisztrálni az ingyenes újpesti autósmozi programjaira a https://ujpestkartya.hu/ oldalon.
  •  Az oldalon a regisztráció menete és minden további részletes információ megtalálható.
  • A filmvetítésre érkezéskor ÚjpestKártya vagy IV. kerületre szóló lakcímkártya felmutatása szükséges.
  • Családonként (egy háztartásban élők) 1 személyautóval regisztrálhatnak.
  • Érkezés a vetítés előtt fél órával (20.30). A parkolást érkezéskor és távozáskor forgalomirányítók segítik majd.

A COVID-19 járványra való tekintettel a helyszín és a program minden, – a tisztifőorvosi előírás szerinti – biztonsági kritériumnak megfelel. A személyautókban egy háztartásban élők tartózkodhatnak (lehetőleg) maszkban. A gépjárműveknek egymástól 1,5 – 2 méterre lesz lehetőségük  parkolni. A helyszínen mobil, konténeres mellékhelyiségek kerülnek kihelyezésre, amelyek a megfelelő fertőtlenítő eszközökkel lesznek ellátva.

Ez is tetszeni fog...