Robin Sharma – A szent, a szörfös és a vezető könyvajánló - Corn & Soda

Robin Sharma – A szent, a szörfös és a vezető könyvajánló

A szent, a szörfös és a vezető

Forrás: www.guruloegyetem.hu

A napokban jelent meg Robin Sharma legújabb könyve A szent, a szörfös és a vezető címmel. A szerző nevét rengetegen ismerik, hiszen több személyiségfejlesztő és vezetői szemléletfejlesztő könyvet is kiadtak már tőle itthon, amik sok fejlődni vágyó olvasó polcán ott sorakoznak. Robin Sharma műveinek különlegessége abban áll, hogy ő nem egy száraz, gyakorlati útmutatót fog neked adni, amiben megmutatja, hogyan élhetsz jobb életet. Ő ezeket a tanításokat, leckéket történetbe fűzi, ezekben a történetekben pedig mindenki magára fog ismerni.

A szent, a szörfös és a vezető főszereplője Jack Valentine, akinek teljesen kicsúszik a lába alól a talaj, miután autóbalesetet szenved, ami majdnem az életébe kerül. A kórházban azonban találkozik egy titokzatos idegennel, Callel. Az idős férfi elmeséli neki az életét, ami kísértetiesen emlékezteti Jacket saját gyermekkorának borzalmaira. Cal megosztja fiatal szobatársával a három Végső Kérdést, amivel mindenki szembesül majd élete egy bizonyos pontján: „Bölcsen éltem? Jól szerettem? Jól szolgáltam másokat?” Ha belegondolsz, ezekre a kérdésekre nem tudsz azonnal válaszolni, hiszen talán még sosem jutottak eszedbe. Azonban a kérdések természetéből is nyilvánvalóvá válik az olvasó számára, hogy alapvető fontosságú leckéket fog megtanulni belőlük, amik Sharma reményei szerint hozzásegítik majd egy teljesebb, boldogabb élethez.

Sharma nem oktat ki, nem tesz úgy, mintha mindent tudna és legfőképp nem akar megváltoztatni emberként. Kimondja, hogy tökéletes vagy úgy, ahogy vagy, egyszerűen csak meg kell találnod a saját utadat. Elmondja, hogy a filozófia (vagyis a bölcsesség szeretete), a szeretet és a szolgálatkészség hogyan vezethetnek el téged az áhított célod megvalósítása felé, ami nem feltétlenül anyagi dolog. Tudom, mindenki gazdag akar lenni, azonban van egy nagy igazság, amit Sharma kendőzetlenül mutat meg nekünk: ha nem adsz, kapni sem fogsz.

Jack Valentine története szívbemarkoló, megvilágosító és tanulságokkal teli. Nincs benne megjátszás, erőltetés vagy kitaláció. Minden példát az élet ihletett, így képes leszel majd azonosulni Jackkel, aki három mester segítségével elvezet téged a valódi életedhez.

Ha még nem olvastál személyiségfejlesztő könyveket, épp itt az ideje elkezdeni. Robin Sharma A szent, a szörfös és a vezető című könyvét a Guruló Egyetem webshopjában vásárolhatod meg. Ugyanitt Szabó Péter és Brian Tracy könyveihez is hozzájuthatsz.

 

Ez is tetszeni fog...