Rövidfilmfesztivál online - Friss Hús filmek otthon megtekinthetők - Corn & Soda

Rövidfilmfesztivál online – Friss Hús filmek otthon megtekinthetők

Március 23-án kezdődött volna a Friss Hús rövidfilmfesztivál, de nem maradnak a nézők film nélkül, mivel a szervezők a FRISS HÚS ONLINE keretében mindennap más rövidfilmet osztanak meg a közönséggel a Friss Hús honlapján.

Deák Dániel fesztiváligazgató a fesztivál Facebook-oldalán közzétett videoüzeneteben elmondta, hogy mivel az idei eseménysorozatot nem lehet az eddig megszokott formában megtartani, online lehet megtekinteni, vagy újranézni a korábbi Friss Hús-filmeket.

A Friss Hús fesztivál szervezőinek üzenete:

„Ma lenne a 2020-as Friss Hús első napja, és bár az eseményt el kellett halasztanunk, ne gondoljátok, hogy nem készültünk nektek semmivel erre a hétre! Az elkövetkezendő napokban olyan rövidfilmeket fogunk megosztani veletek, amelyek fontosak a számunkra. Nemsokára posztoljuk is az elsőt, addig is hallgassátok meg Deák Dániel fesztiváligazgató gondolatait a jelenlegi helyzetről, és szóljatok az ismerőseiteknek, hogy érdemes lesz figyelgetni a Friss Hús Facebook oldalát a közeljövőben!”

Rossz színész című rövidfilm
Döbrösi Laura

A fesztivál korábbi díjnyertes és klasszikus filmjeihez ez alkalomból felkért filmesek, művészek, hírességek fűznek pár szót ajánlóként, például Reisz Gábor filmrendező ajánlja a Rossz színész című alkotást, Márton Dániel filmjét, amiért Nagy Norbert a 2018-as Friss Húson megkapta a Legjobb színész díját.

A FRISS HÚS ONLINE második darabját, Lengyel Balázs Hármasban című, 2019-ben különdíjat nyert filmjét Kutzora Edina (Erik Sumo Band) szavai vezetik be.

Hármasban című rövidfilm
Bálint András, Sztarenki Dóra és Halász Judit

A naponta kikerülő filmeket a Friss Hús honlapján és Facebook-oldalán lehet figyelemmel kísérni.  A szervezők korábbi közleményükben elmondták: céljuk, hogy egy későbbi időpontban mindenképp megrendezzék a 2020-as Friss Húst. A járványügyi helyzettől függően fogják bejelenteni az idei fesztivál alternatív időpontját.

Ez is tetszeni fog...