Ryan Gosling a Korda Stúdióban tért be a Bibi’s bárba - Corn & Soda

Ryan Gosling a Korda Stúdióban tért be a Bibi’s bárba

Ryan Gosling volt az egyik főszereplője annak a Szárnyas fejvadász 2 című filmnek, melynek számos jelenetét az etyeki Korda Stúdióban és Budapesten vettek fel.

Ryan Gosling a Blade Runner 2049 című filmben

A Szárnyas fejvadász 2 című film (Blade Runner 2049) 2016-ban történt hazai forgatásáról Harrison Ford etyeki és budapesti tartózkodása kapcsán már korábban írtam, ez a cikk tehát kapcsolódik Harrison Fordról közölt írásomhoz.

Harrison Ford és Ryan Gosling a Blade Runner 2049 című filmben

Ryan Gosling, a Szárnyas fejvadász 2 főszereplője több hónapot töltött Magyarországon. Az etyeki Korda Stúdióban is dolgozott Ryan Gosling, ahol felvették azt a jelenetet, amely a filmbéli Bibi’s bárban játszódik. Az etyeki stúdióban vették fel azt “csókos” jelenetet is, mely külső épületek között, háztetőn, szakadó esőben történt meg Officer K (Ryan Gosling) és Joi (Ana de Arma) között. Annyi kulisszatitkot elárultak a stúdió vezetői, hogy a forró magyar nyárban a színészek természetesen műesőben áztak el.

(Jó hír, hogy az etyeki Korda Filmpark nemzetközi filmkészítésről szóló látványos kiállítása a korlátozások oldásával június 3-tól újra kinyit.)

Ryan Gosling a Bibi’s Bar jelenetben az etyeki Korda Stúdióban
Ana de Arma és Ryan Gosling jelenete az etyeki Korda Stúdióban

A kanadai színész, Ryan Gosling feleségével, Eve Mendes amerikai színésznővel, két gyermekével és kutyájukkal érkezett meg Ferihegyre és lényegében nálunk töltötték a 2016. év nyarát. Ryan Gosling kevesebb helyen tűnt fel a városunkban, vagy az éttermeinkben, mint főszereplőtársa, Harrison Ford, de Ryan számos fórumon adta annak a jelét, hogy nagyon jól érezte magát hazánkban. Ryan Gosling és Harrison Ford vendége volt Jimmy Kimmel show-jának, ahol a műsorvezető megkérdezte Ryan-t, hogy ajánlaná-e másoknak is a magyar fővárost, amire ő azt felelete: feltétlenül, mert csodálatos hely. Harrison Ford is mellé állt fővárosunk dicséretében. Fontos kiemelni, hogy mind a két sztár csatlakozott a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány jótékonysági árveréséhez egy-egy plüssmedvével. Ez fotókkal is igazolható. (Az alapítvány a fogyatékossággal élő emberek társadalmi beilleszkedését igyekszik segíteni.)

Ryan Gosling a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítványhoz kapcsolódott
Köszönet Ryan Gosling számára az alapítvány részéről
Köszönet Harrison Ford számára az alapítvány részéről

Bár Harrison Ford aktívabbnak tűnt a magyar gasztronómia felfedezésben, Ryan Gosling is meglátogatott budapesti éttermeket, amit a MÁK Bisztróban a személyzettel és a rajongókkal készült fotói is igazolnak. Az egyik fotó készítésénél Ryan valószínűleg nem vette észre, hogy a háttérben pont Harrison Fordot takarja ki félig. Ryan Gosling egy szerencsés rajongóval is készített szelfit belvárosi sétája közben.

Ryan Gosling rajongókkal a budapesti MÁK Bisztróban
Ryan Gosling a MÁK Bisztróban, a háttérben Harrison Ford
Ryan Gosling belvárosi séta közben

Külön érdekesség hogy a Blade Runner 2049-nek egyik izgalmas jelenetét – melyben Ryan Gosling szerepel – a 15. kerületi hulladékégetőnél vették fel. Az egyik fotón a filmjelenet látható, a másikon pedig a jelenet forgatása a green box-szal és a hulladékfeldolgozóval a háttérben.

A Blade Runner jelenete a 15. kerületben
A 15. kerületi jelenet felvétel közben

Ryan Goslingról készültek olyan budapesti fotók, melyek a GQ magazinban jelentek meg. A fotózás egyik helyszíne az ikonikus Szt. Gellért Gyógyfürdő volt, amelybe beleszeretett Craig McDean, az a világhírű angol fotós, aki a képeket készítette. A GQ magazin számára készültek még fotók a Centrál Kávéházban és a belvárosi utcákon, illetve a Four Seasons Hotelben is, miközben Ryan Gosling pizsamában éppen a Magyar Nemzetet olvassa.

Ryan Gosling a Szt. Gellért Gyógyfürdő medencéjében
Forrás: GQ Magazin
Fotó: Craig McDean
Ryan Gosling a budapesti Centrál Kávéház előtt sétál
Forrás: GQ Magazin
Fotó: Craig McDean
Ryan Gosling a budapesti Four Seasons Hotelben
Forrás: GQ Magazin
Fotó: Craig McDean

Büszke lehet arra a magyar filmgyártás, hogy világsztár színészeket tud fogadni olyan filmes nagyágyúkkal együtt, mint Denis Villeneuve rendező és Ridley Scott, aki Blade Runner-nek a producere volt. Az Oscar-díjas Ridley Scott nagy előszeretettel dolgozik Magyarországon, hisz számos olyan filmnek volt már alkotója, melyet hazánkban vettek fel.

Harrison Ford, Ridley Scott, Denis Villeneuve és Ryan Gosling Budapesten

Korábbi cikkünk a Blade Runner 2049 című filmről:

Ez is tetszeni fog...