Sajtótájékoztatón fedték fel az Ifjú Sheldon eredetét - Corn & Soda

Sajtótájékoztatón fedték fel az Ifjú Sheldon eredetét

Sheldon

Forrás: Houston Chronicle

Young Sheldon címen kezdett el forgatni a CBS egy spinoff sorozatot a The Big Bang Theory-hoz. Erről már tuti hallottatok, de pár napja a stúdió egy sajtótájékoztatón kiadott pár kulisszatitkot is.

Ha még nem láttad az előzetesét, akkor most pótold be!

A sajtótájékoztatón jelen volt a műsor producere, Chuck Lorre – aki egyébként az eredeti műsor mellett még olyanokért is felelős, mint a Mike és Molly – , valamint az összes szereplő is. A sajtó képviselői őket kérdezgették.

A producer azt mondta, hogy a Young Sheldon ötlete már jó ideje váratott a megvalósításra. Már pár száz epizód után beszéltek róla, de magával az ötletel eredetileg Jim Parsons, a Sheldont alakító színész kereste fel őt.

A közönség előtti élőfelvételes készítése helyett ennél a produkciónál az egykamerás-sitcom módra váltottak. Ez nem is annyira meglepő, mert előbbibe csak profi és tapasztalt gárdával szoktak belevágni, míg utóbbit akkor alkalmazzák, ha gyerek vagy állat is szerepel a felvételek során. Erről a módszerről egyébként Lorre úgy nyilatkozott, mint egy “Teljesen másik állatfaja a tévének.”.

“Kész idegroncs voltam” – mondta Lorre, megosztva a tapasztalatait és hozzátette, hogy a többkamerás verzióhoz képest ez a módszer sokkal meghittebb, de sokkal több időt is vesz igénybe. “Ez egy totálisan más állatfaj. Annyi idő alatt, amíg a pilot vacsorajelenetét vettük fel, két teljes epizódot is le tudtunk volna forgatni.”

A nagymamát alakító Annie Potts-ot (The Fosters) a karakteréről kérdezték. “Mimó még kidolgozás alatt áll, de amikor megkapta a texasi csizmát és frizurát, egyből minden tiszta lett.”

A 9 éves géniuszt alakító Iain Armitage beválogatásáról a producer osztott meg egy apró érdekességet. Egy mobilfelvétellel jelentkezett, amit akkor vett fel, amikor a nagyijánál karácsonyoztak.

“Megdöbbentően jó volt” – mondta Lorre.

Panel session for the new CBS show, YOUNG SHELDON, at the TCA presentations at the Beverly Hilton Hotel in Los Angeles, August 1, 2017. Pictured: Front row (L-R): Iain Armitage, Jim Parsons, Executive Producer, Chuck Lorre, Executive Producer, Steven Molaro, Executive Producer. Back row (L-R): Raegan Revord, Annie Potts.
Photo: Monty Brinton/CBS ©2016 CBS Broadcasting Inc. All Rights Reserved.

Erre Parsons csak bólintott egyet, majd hozzáfűzött egy történetet az első találkozásáról a kis színésszel.

Teljesen új volt nekem, hogy színészeket hozzám kapcsolódva a másik oldalon lássak, még egy gyerekszínészt is. Szóval, megbújtam a sarokban egy kanapén és csak figyeltem. Aztán bejött Iain. Olyan nyitott volt és fogékony. Beszélgetett velünk és hivatalos felvételt is készítettünk vele, és ő csodálatos volt. Nagyon könnyű beszélgetni vele.” Parsons ezután még hozzátette: “Iain és én rengeteg dologban hasonlítunk, pedig én már 40-es vagyok.”

A kis színészről egyébként elárulták, hogy rengeteget dolgozott azon, hogy övé legyen a szerep. Eredetileg nem nézte a The Big Bang Theory-t, de a szerep kedvéért elkezdte. Ahogyan ő fogalmazott, eddig nem nézte, de lett rá egy nagyon jó oka.

Panel session for the new CBS show, YOUNG SHELDON, at the TCA presentations at the Beverly Hilton Hotel in Los Angeles, August 1, 2017. Pictured: Iain Armitage.
Photo: Monty Brinton/CBS ©2016 CBS Broadcasting Inc. All Rights Reserved.

“Nem nézek TV-t” – ismerte be Armitage udvariasan. “Általában olvasással és játékokkal foglalom el magam, de nem játszom videojátékokkal. A plüssállatokat szeretem, és szeretek emberek között lenni.”

A legfontosabb kérdésre pedig, hogy viselt-e csokornyakkendőt a Young Sheldon előtt, vidáman ezt válaszolta:

“Óh, édes Istenkém! Számtalanszor!”

Ez is tetszeni fog...