A Setét Torony eszméletlenül látványos lesz - Corn & Soda

A Setét Torony eszméletlenül látványos lesz

Forrás: Puliwood

A Setét Toronyról találtunk egy előzetest, amitől leesett az állunk.

Stephen King népszerű regénysorozatát a filmes világ sokáig mostohán kezelte. Nem véletlenül, hiszen a sorozat egy olyan világot teremtett, amit nehéz filmre vinni. Hogy ez végül hogyan sikerült nekik, az majd csak augusztus 4-e után derül ki. Annak viszont, hogy ezt már biztosan leírhatjuk, iszonyatosan örülünk. Jöjjön is a lényeg, ami maga az előzetes.

Ahogyan láthatjátok a főbb szerepeket nem Javier Bardem és Russell Crowe kapták meg, ahogyan azt korábbi pletykákból hallhattuk, hanem Idris Elba és Matthew McConaughey. Nem sajnáljuk a döntést, mert mindkét színész iszonyatosan jó a szakmában, velük biztosan nem lesz gond. Koncentráljunk is inkább a látottakra.

A történet King saját univerzumában játszódik, ami sokban hasonlít a valóságra, de rengeteg fantasztikus eleme is van. Már a regény, és most már a film, műfaja sem egyszerű. Egy fantasy – sci-fi – horror western elemekkel. Az ilyen műfaj keveredéseket imádjuk. Legutóbb a Westworld volt az, amit még jó ideig nem fogunk elfelejteni, ha arról van szó, hogy milyen egy igazán jó alkotás, amiben keverednek a műfajok.

A Setét Torony egy olyan világot tár elénk, amiben King történetei összefűződnek. A címben is szereplő épület köti össze a világokat és tartja fent rendjüket, valamint a biztonságukat. Egy fekete ruhás embernek viszont eltökélt szándéka, hogy lerombolja azt, és így átkelhessen a többi világba, abból a célból, hogy azokat is meghódíthassa. Röviden így lehetne összefoglalni az epikus történetet, de ennél sokkal több rejlik mögötte.

Arról, hogy mennyire összetett is A Setét Torony világa már a pár perces kis videóban is láthatunk utalást. A pszichológus asztalán a kép egy olyan hotelt ábrázol, amit úgy gondolom, hogy senkinek sem kell bemutatni. Ám azt még tényleg nem is sejthetjük, hogy végül ebből a komplexitásból a végső filmbe mennyi kerül be és, hogy mennyire maradnak hűek a regényhez. Mondjuk az már biztos, hogy nem csak az első kötet eseményeit vették alapul, mert a gyerek karaktere csak az első könyv végén jelenik meg.

A lényeg, hogy már csak pár hónap és végre megnézhetjük jelen korunk egyik legnépszerűbb írójának az egyik legnépszerűbb regényéből készült filmet, amire a rajongói már évtizedek óta várnak.

Ez is tetszeni fog...