Sinkó István kiállítása az Artézi Galériában - Corn & Soda

Sinkó István kiállítása az Artézi Galériában

Április 22-én, délután 5 órakor nyílik Sinkó István képzőművész kiállítása az Artézi Galériába, a megnyitón  Faludy Judit művészettörténész mond beszédet. Az esemény érdekessége, hogy a művész a megnyitó napján egyben születésnapját is ünnepli.

Sinkó István művészeti tevékenysége rendkívül szerteágazó, több területet is aktívan és kiemelkedő eredménnyel művel.  Művészetpedagógusként többek között a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolában vagy a Gyermek és Ifjúsági Képzőművészeti Műhelyben (GYIK) végzett munkája méltó elismerésre, művészeti íróként pedig a legrangosabb hazai szaklapokban publikál. Alkotásait megtalálhatjuk magyar és nemzetközi gyűjteményekben egyaránt, képzőművészként számos díjat nyert.

Sinkó István: Kilépő, 2016. akvarell, tus, papír 100 x 70 cm

Az Artézi Galériában nyíló tárlat a művész legfrissebb műveiből mutat be egy válogatást. A művek elvont asszociációkra építenek, melyek visszatérő elemei a különféle rács- és vonalszerkezetek, geometrikus alakzatok. Éles kontraszt van jelen a statikus, monokróm vonalhálók és a mögöttük örvénylő színek között, ahol az expresszív, gesztus-értékű felületalakítások dominálnak.

Sinkó István: Keretezve, 2016. papír ,tus, akril 100 x 70 cm

A kiállítás május 11-ig látogatható.

További információ: http://artezi.hu/exhib.php?exhibition=32

Képek forrása: artezi.hu

Ez is tetszeni fog...