Sörfeszt 2.0 - Vidéken is van élet! - Corn & Soda

Sörfeszt 2.0 – Vidéken is van élet!

sörfeszt

Ma délután kezdődött Hódmezővásárhelyen kézműves sörök fesztiválja, a Sörfeszt 2.0. Ellátogattunk a megnyitójára, hogy  biztosak legyünk abban jó programot ajánlunk-e vele. Elsőre annyit elárulok, nem bántuk meg.

Persze egy sörkedvelő fazonnak egy ilyen program mindig jól hangzik, ezt mégis ajánlanám azoknak is, akik nem rajonganak a témáért annyira, mint én.

A rendezvényt természetesen a város polgármestere nyitotta, akiről ennyi tapasztalat után azt mondanák, hogy igen laza. Igaz elsőre kicsit habosra sikerült a fesztivál első sörét csapolnia, de nem is ez volt ami igazán mosolyt csalt az arcunkra, hanem a dumája. Mert a kérdésre, hogy ő hogyan szereti a sört, annyit sikerült válaszolnia, hogy “Hidegen.”, majd a kicsapolt sörből a szokás szerint ilyenkor a polgármester úrnak egy kortyot innia kell, de ő nem aprózta ezt el, és egy jó nagyot lehúzott belőle. Így kell megnyitni egy sörfesztivált!

Az alap jókedvet csak fokozni tudja a vidéki város gyönyörű központja, ami a helyszínt szolgáltatja, mert nincs is annál jobb, mikor egy meleg tavaszi délután finom, hideg, kézműves sört kortyolgat az ember, gyakorlatilag egy park közepén.

IMG_20160505_160303[1]

A Sörfeszt 2.0 nem túl nagy. Tömegben is gyorsan körbejárható, és néhány bódénál még az árak sem olyan vészesek. Persze a legtöbb helyen a megszokott fesztiválos árakkal kell számolni, de kis keresés után  meglehet találni a Kissler sörfőzdét, ahol már 500 forintért is fél literes kézműves sört kapni, ami mellé sörkorcsolyának a kenyérlángost tudjuk ajánlani, mert barátságosabb ára van, mint a lepénynek, és erre is igazán jól csúsznak a sörök. Ami viszont abszolút meglepetés volt, hogy itt még a sofőrök sem maradnak teljesen száraz torkúak, ugyanis a Craft Brewery-nél még alkoholmentes kézműves sört is lehet találni, amiről bátran állíthatjuk, hogy igazi különlegesség.

Arról pedig, hogy ne csendben iszogassunk, eszegessünk, a rendezvény szervezői rendesen gondoskodtak. Az ide kilátogatók biztos, hogy egy percig sem fognak unatkozni, már ha a fellépők stílusa eltalálja őket.

Május 5, Csütörtök

17:00 Sörfeszt Megnyitó
18:00 Sörfeszt Warm Up: Buligánok élő koncert
19:00 Kocsmasport Grand Prix, Deja Vu Fesztivál nyereményekért
20:00 FENYŐ MIKLÓS rockabilly show
21:00 A DejaVu Fesztivál bemutatja: Sörfeszt 90’s party, Alex

Május 6, Péntek

18:00 Sörfeszt akusztik: Docpiano Band
19:00 Kocsmasport Grand Prix, Deja Vu Fesztivál nyereményekért
20:00 Sörfeszt Utcabál: ÚTKÖZBAND ZENEKAR
22:00 A DejaVu Fesztivál bemutatja: Sörfeszt 90’s party, Dj Pet

MÁJUS 7, Szombat

14:00 Born in the USA – amerikai izomautó show
18:00 Twentees élő koncert
19:00 Kocsmasport Grand Prix, Deja Vu Fesztivál nyereményekért
20:00 COMPACT DISCO élő koncert
22:00 A DejaVu Fesztivál bemutatja: Sörfeszt 90’s party, Nacsa

MÁJUS 8, Vasárnap

14:00 Sörfeszt Kölyökdélután
18:00 – 19:00 Rockefeller élő koncert
20:00 Sörfeszt Utcabál: Coco Bongo

Ez is tetszeni fog...