SPOILERES ÍRÁS - A Trónok harca Deus ex Machinák halmaza lett - Corn & Soda

SPOILERES ÍRÁS – A Trónok harca Deus ex Machinák halmaza lett

A Trónok harca 8-ik évadának 3-ik részéről olvashattok a továbbiakban egy SPOILERES írást. Mi előre szóltunk. Ha még nem láttad a részt, csak saját felelősségre kattints!

Amennyiben mégis kattintottál, de még nem láttad a részt, megnyugtatlak. Konkrét spoilereket nem fogsz a cikkben olvasni, de utalásokat, amikből lehet rájössz bizonyos dolgokra, igen. Szóval ha még azokat sem tűröd, akkor itt van még egy utolsó figyelmeztetés, hogy elkattinthass.

Forrás: The Hollywood Reporter

Már az előző rész után éreztük, hogy a mostani végre a nagy csata ideje lesz. Sárkányok, mások, dothrakiak, makulátlanok mind egy nagy csatában. Egy gigászi epizódra számítottunk és azt is kaptuk. Mégis van bennünk egy kis rossz érzés a rész után. Vagy nincs igazam?

Egyrészről az, hogy a hatalmas csata legtöbb jelenetét olyan megúszós vágásokkal oldották meg, amiknek köszönhetően lehetetlen volt kivenni, hogy éppen mi történik, illetve, hogy a játékidő elég tetemes részében a kép alig több koromfekete sötétségnél, enyhén gagyi. Megértjük, drágák a trükkfelvételek és a CGI sárkányok, mégis bosszantó, hogy a többi résznél így lespórolták az anyagot.

Amennyiben csak ez lett volna a fő hibája a résznek, talán nem is született volna meg ez a cikk. Ugyanis volt ennél sokkal nagyobb gagyiság az aktuális epizódban. Ez pedig nem más, mint a cikk címében is említett lusta írói húzás.

Forrás: The Hollywood Reporter

Istent húzni a gépből, vagy esetünkben megmentő karaktert egy olyan jelenetnél, aminek kilátástalan a helyzete, egyszer elmegy, de egymás után ötször, már finoman szólva is túlzás.

Nem azt mondom, hogy nézhetetlen volt a rész, mert azért annál a bizonyos jelenetnél, mikor végül az egyik kis hősünk megmenti a napot, vagyis az éjszakát, nekem is leesett az állam. A zene, az akció, az egész jelenet, ahogy meg volt komponálva egyszerűen zseniális. Kár, hogy szintén olyan húzás, mint amit már fentebb is írtam, de ettől eltekintve tényleg szép volt. Már ha egy gyilkosság lehet szép.

Ti mit gondoltok a részről? Írjátok meg nekünk bátran! Mi nem bánjuk, ha spoilereztek.

Ez is tetszeni fog...