Stephen King: Aki kapja, marja - könyvajánló - Corn & Soda

Stephen King: Aki kapja, marja – könyvajánló

Emlékeztek Stephen King Mr. Mercedes című könyvére? A korábbiakban a könyves kihívásos sorozatunkban már szenteltem a regénynek egy cikket, amit ide kattintva el is érhettek. Már előre lehetett tudni, hogy Bill Hodges történetéből trilógia készül, az Egyesült Államokban idén júniusban került a boltokba a Finders Keepers. Szerencsére az Európa Könyvkiadó sem rest, és már el is készült a fordítással, amely előreláthatóan november 18-án érkezik a magyar könyvesboltokba.

Hogyha kedvelitek a krimiket és King stílusát, akkor Bill Hodges történetei bizonyára le fognak titeket nyűgözni. A mostani sztoriban egy olvasót ismerhetünk meg, aki mániákusan rajong egy emberkerülő íróért. Sajnos főszereplőnk, John Rothstein már nem publikál, pedig megteremtette az imádnivaló Jimmy Gold karakter. Azonban egy elkötelezett rajongó, Morris Bellamy nem nyugszik, és megöli az írót, ellopja noteszeit, amelyekben további jegyzeteket talál Jimmy Goldról is. Azonban Morrist nem sokkal később fegyházba dugják nemi erőszakárt. Évtizedek múlva egy Peter Saubers nevű kamasz találja meg John Rothstein jegyzeteit, így Bill Hodges-nak most Peter családját kell megvédenie az eszelős Morristól, aki a fegyházból szabadulva vissza akarja szerezni a jegyzeteket és a pénzét is.

A történetről mindannyiunknak felderenghet a klasszikus Tortúra című regény, amelyben a főszerepet az eszelősen rajongó olvasó kapja. King ebben a regényében visszatér a témához. Szerintem érdemes lesz leemelni a könyvesboltok polcáról a regényt!

covers_365737

Ez is tetszeni fog...