Swing a Szabadság hídon - Corn & Soda

Swing a Szabadság hídon

Bár az időjárás rendszerint esővel fenyeget, ez nem tartja vissza a szórakozni vágyókat a Szabihíd rendezvényeitől. Így volt ez július 21-én vasárnap is, amikor a Valami swing | hot jazz & cool swing koncertjének adott helyet a Szabihíd a VALYO és a Pro Progressione projektjének részeként.

Szerencsére a hídon már kellemes – ha némileg szeles – időben érkezhettünk meg. Ilyenformán a hídon uralkodó szél mintegy természetes klímaberendezésként gondoskodott arról, hogy senki ne hevüljön túl.

A Valami swing pedig gondoskodott arról, hogy a lehető legjobb hangulatban villantsák meg előttünk a a „jazz sötét titkait”. E sötét árnyalat ellenben vidám hangulatával pillanatok alatt nagy tömeget vonzott be, olyannyira, hogy a rögtönzött tánctér meglehetősen szűkössé vált. Ez persze nem zavarta a lelkes párokat, akik közül többen a Pepita Klub tagjaiként mutatták meg többek közt a swing, a lindy hop, a balboa lendületes figuráit.

Az együttes előadásában olyan híres dallamok csendültek fel, mint az After you’ve gone, ami Bessie Smith, Django Reinhardt, Eydie Gormé, és Ella Fitzgerald előadásában vált ismertté.

Felcsendültek továbbá olyan sztenderdek, mint a Mr. Sandman, a Blue Sky, az Autumn leaves, a Caravan, vagy épp a Frank Sinatra előadásában is ismert The Girl from Ipanema című bossa nova magyar fordításban, Lány a Balaton partján címmel.

A koncerten olyan vendégelőadók is közreműködtek, mint Úuj Zsombor hegedűn, Mocsári Valentin szaxofonon, valamint Varga Dávid.

AfterJAM a Bélában.

A koncertet követően elsétáltunk a Bartók Béla úton található Béla bárba, ahol több együttes kiváló zenészei improvizatív játékukkal szórakoztatták a közönséget és nem mellesleg egymást is.

Ez is tetszeni fog...