Swingelj a svédekkel! - Corn & Soda

Swingelj a svédekkel!

Idén negyedik alkalommal látogat el országunkba a svéd jazz/swing/hiphop zenekar, a Movits, és mint 2012 márciusában, most is az A38-on táncoltatnak meg bennünket!11138106_910369819000956_2448919875348708919_n
Táncos cipőket kifényesíteni és táncmozdulatokat begyakorolni, mert igen, a Movits tavaszi – inkább még téli – turnéjának keretein belül újra ellátogat a budapesti A38 színpadára, hogy megmozgassa a magyar közönséget.
2016. február 11-én új lemezükből adnak ízelítőt a svéd hiphop-swing banda tagjai, aminek nem a legrövidebb, de annál frappánsabb címet sikerült adni. A Dom Försökte Begrava Oss, Dom Visste Inte att Vi Var Frön, magyarra fordítva valahogy úgy hangzik, hogy “Megpróbáltak eltemetni minket, de nem tudták, hogy magok vagyunk”, ami sejtet valamit a dalok tartalmáról, bár a közönségből kevesen értik, hogy mit is énekelnek, de az köztudott, hogy gyakran nyúlnak komoly politikai jellegű témákhoz. Aki meg nem tartozik a Rage Agains the Machine típusú rajongók közé, szimplán a dalok dinamikája miatt jár a koncertre.


Minden albummal kicsit távolodik és csiszolódik stílusuk a kezdeti swing/hiphoptól, amivel sikerült egy teljesen új, egyedi hangot teremteniük. Eleinte akusztikus hiphopot játszottak, aztán egy sorsfordító Benny Goodman számmal találtak rá saját hangjukra és azóta ők a Movits!
A név is teljesen véletlenül talált rájuk, egy híres svéd zenész nevét vették kölcsön, és az már csak mellékes, hogy arra ösztökéli az embereket, hogy mozgassák meg magukat.


Johan Rensfeldt még mindig hihetetlenül dinamikus frontember, a háttérben testvére Anders szolgáltatja az alapokat és Joakim “Take-One” Nilsson szaxofonjátéka adja a zene pikantériáját. A zenekar teljes mértékben önálló, nincs mögöttük management, talán ezért is sikerült az évek során így megtartaniuk saját hangjukat.
Azok,akik december 15-e előtt vették meg jegyüket a koncertre, ráadásul kaptak egy linket az előző A38-as Movits koncertről, hogy jobban ráhangolódhassanak február 11-re.

2016. február 11., A38 hajó
Jegyár: 3200 Ft, elővételben: 2500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.
Facebook esemély itt!

Ez is tetszeni fog...