Szaszkó Gabriella: Beszélj hozzám - kritika és blogturné - Corn & Soda

Szaszkó Gabriella: Beszélj hozzám – kritika és blogturné

A Maxim Könyvkiadó Dream válogatás sorozatában egyedüli magyar szerzőként debütált tavaly Szaszkó Gabriella a Maradj velem című regényével. A Pennington-testvérek sorozat második része jelenik meg hamarosan Beszélj hozzám címmel, melyben Amy mesél Chris és David titkairól. Kövesd végig a blogturné állomásait, és nyerd meg a kiadó által felajánlott három nyereménykönyv egyikét!

Forrás: Maxim Kiadó

 

A Maradj velem után már nagyon vártam David és Amy történetének folytatását, így örömmel vetettem bele magam a második kötetbe, hogy a Pennington-testvérek és Amy gyönyörű históriája rögtön magával is ragadjon. A kötet Amy narrációján keresztül mutatja meg az eseményeket, így teljesen új, női szemszögből láthatjuk azokat az eseményeket is, melyeket előzőleg David elbeszéléséből ismertünk meg.

A történet a fülszöveg szerint:  Amy Forester élete nem könnyű; úgy tűnik, senki sem érti meg tetteinek mozgatórugóit. Amy a híres íróval, David Penningtonnal él párkapcsolatban. A férfi nem olyan régen publikálta gyerekkori memoárját, amiből ország-világ számára kiderül, hogy Amy korábban az író bátyjával, Chrisszel járt jegyben. David bátyja öngyilkossága után határozza el, hogy megosztja mindenkivel gyermekkora borzalmait, alkoholista édesanyjuk bántalmazásait és zűrös kapcsolatát Amyvel. Amy a rágalmazások után dönt úgy, hogy megírja a saját történetét, és elmélyed a múlt eseményeiben. Emlékeit a Pennington fiúkról egészen a megismerkedésüktől kezdi, majd elmeséli Chrisszel való kapcsolatát, és azt, hogy milyen is volt egy súlyosan önbántalmazó fiú és drogfüggő testvére mellett élni. Bár az írás ad némi megkönnyebbülést neki, de a visszaemlékezés és Chris halálának közelgő évfordulója feltépi a fájó sebeket. Vajon sikerül majd Amynek a felszín felett tartania Davidet? Túlélheti szerelmük a próbatételt? Egyáltalán lehetséges egy elvesztett személy árnyékában felépíteni egy párkapcsolatot?

Tehát a cselekmény most is két időszálon fut. Egyrészt haladunk tovább előre David és Amy  kapcsolatának történetében, végigkövetjük küzdelmeiket a váratlanul jött hírnévvel és a folyamatos gyásszal. Másrészt újra megelevenedik a múlt, melyet az előző kötetben már megismertünk, most azonban Amy nézőpontjából új, eddig ismeretlen részletekkel gazdagítva vagy sokszor egészen másként láthatunk. A két kötet ilyenfajta párbeszédének hála, izgalmas kaland ugyanazokat a dolgokat férfi és női szemszögből is megvizsgálni. És habár nagyon szerettem a Maradj velem kötetben David narrációját, azért most éreztem igazán, mennyivel közelebb áll hozzám Amy, és mennyivel otthonosabb számomra az ő nézőpontjából szemlélni az eseményeket. Az ember lánya sokszor magára ismerhet a fiatal Amy randis készülődéseiben, ruhaproblémáiban és a fiúk talányos viselkedését megérteni igyekvő küzdelmeiben.

Az új résznek köszönhetően tovább árnyalódik a kép a két fiú jellemét tekintve is. Christ és Davidet is új oldaláról pillanthatjuk meg, és feltárol előttünk egy olyan kapcsolat belső pokla is, melyet kívülről csillogó máz takar. Megtudjuk, milyen együtt élni egy sérült lelkű, saját démonaival küzdő férfival, lehet-e közös jövőt építeni valakivel, akinek küzdelem a lét, és a múlt árnyai folyton visszahúzzák. Megismerjük azt is, milyen érzés tehetetlennek lenni, és érezni, bárhogy próbálkozunk, a másik ember lelkét igazán soha nem érhetjük el, soha nem kerülhetünk hozzá olyan közel, mint szeretnék. Hiába kiáltunk a másik felé, hogy beszéljen hozzánk, ha a válasz csupán néma csend.

Amy Chrisszel való kapcsolatának tragédiája mellett, Daviddel közös történetéről is többet tudunk meg. Megismerjük, hogyan alakult a kettejük viszonya az évek során, és új, közös életük is tovább bonyolódik. Felmerül a kérdés, hogy szerethet-e valaki egyszerre két embert? A múlt hibáit jóvátehetjük-e a jelenben? Miért nem kaphatja meg mindenki a sorstól ugyan azt az esélyt?

A Pennington-fiúk démonáról, az anyjukról is új információkat tudunk meg, sőt, kezd kialakulni egy árnyaltabb kép róla. Talán Mrs. Penningtonban több érzés van a fiai iránt mint gondoltuk? A Beszélj hozzám kötet egyelőre csak sejtet dolgokat, de azok alapján egészen új kép kezd kibontakozni Maggie-ről.

A Beszélj hozzám kötet, az előző részhez hasonlóan, rengeteg fontos lélektani és társadalmi problémát vet fel, miközben izgalmas és lebilincselő olvasmány marad egy szokatlan szerelmi háromszögről. Amy és a Penningtonok története magával ragad és a rabjává tesz. Lélekig ható, megrázó olvasmány, mégis gyönyörű történet a szerelemről és a testvéri összetartásról.

Nyereményjáték:

A regény helyszíneit mutatjuk meg, amelyek neveit ki kell találnotok egy-egy kép segítségével: hat állomáson hat helyszínt kell beírnotok a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Segítségül megadjuk a megfejtés kezdőbetűjét és a betűk számát.

Az értesítő levél megküldése után a nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre jelentkezni a megküldött e-mailre. Ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!

A Corn&Soda feladványa:

C… H… P…

a Rafflecopter giveaway

Állomások:

11.26 Kelly és Lupi olvas

11.28 Szembetűnő

11.30 Ink, Maps and Macarons

12.02 Corn & Soda

12.04 Könyvmánia Blog

12.06 Veronika’s Reader Feeder

Sok sikert a játékhoz!

Szaszkó Gabrialla Beszélj hozzám könyvbemutató: 2017. 12.08. Fókusz Könyváruház, részletek itt.

Ez is tetszeni fog...

Hozzászólások

  1. […] Kelly és Lupi olvas 11.28 Szembetűnő 11.30 Ink, Maps and Macarons 12.02 Corn & Soda 12.04 Könyvmánia Blog 12.06 Veronika’s Reader […]

  2. […] Kelly és Lupi olvas 11.28 Szembetűnő 11.30 Ink, Maps and Macarons 12.02 Corn & Soda 12.04 Könyvmánia Blog 12.06 Veronika’s Reader […]