Szegeden újra a boré a főszerep - Corn & Soda

Szegeden újra a boré a főszerep

Már hagyományszerűen borral, zenével, és kulináris specialitásokkal köszöntik az őszt a napfény a városában. Szegeden szeptember 12-én rajtol a Bor tér, ahol több, mint 110 pincészet kínálatából lehet majd válogatni.

Az idén már 8 éves dóm téri bormustra nem csak a kajálásról és piálásról szól. Természetesen a legtöbben ezek miatt látogatnak ki a rendezvényre, de ezek mellett kulturális és egyéb programok is várják az embereket.

A Móra Ferenc Múzeum jóvoltából például a szegedi papucs történetével is meglehet majd ismerkedni, de a 2 zenei színpadon több fellépőt is meglehet majd hallgatni. A részletes programról a rendezvény weboldalán lehet tájékozódni.

A Bor tér rendezvényhez két másik program is csatlakozik. Az egyik a Szegedi Repülőnapok & Légiparádé. Szeptember 14-től 16-ig a Bajai úton található repülőtéren hőlégballonok, sugárhajtású gépek, sárkányrepülők és siklóernyősök lepik el az eget. Rajtuk kívül számos földi program is várja az érdeklődőket. A péntek játékos vetélkedőkkel a gyermekeké, míg szombaton már nemzetközi légiprogramokat tartanak a szervezők, vasárnap pedig a méltán híres Besenyei Péter műrepülő világbajnokkal lehet találkozni.

Egy másik a Bor térhez csatlakozó program a szellemi kulturális örökség megőrzéséről szól. Idén a Nemzeti Jegyzékre 4 új örökség-elem kerül fel. A szervezők az új elemekről egyelőre még titkolóznak, de azt elárulták, hogy nem véletlenül választották Szegedet a bejelentés helyszínéül. Aki kíváncsi arra, hogy milyen elemekkel bővül a Szellemi kulturális Örökség Nemzeti Jegyzéke, az szeptember 14-én látogasson ki a szegedi Aradi vértanúk terére.

Ez is tetszeni fog...