Színház újragondolva - Második alkalommal érkezik a Mozsár Műhely színházi pályázata - Corn & Soda

Színház újragondolva – Második alkalommal érkezik a Mozsár Műhely színházi pályázata

színház újragondolva

Forrás: Sajtóanyag

A Független Színművészetért Alapítvány „Mozsár Műhely- Produkciós pályázat 2017” címmel pályázatot ír ki a Mozsár Műhelyben bemutatásra kerülő előadásokra. A kiírásra független színházi alkotók, alkotó műhelyek, társulatok és csoportok pályázhatnak 2017. május 15-ig.

„A Mozsár Műhely szlogenje: „Színház újragondolva”. Ez azt jelenti, olyan produkciókat mutatunk be, amelyek akár műfajilag, akár formailag, akár tartalmilag valamiben újszerűek, különlegesek.” mondja Megyeri Léna, produkciós vezető.

Száz szóban a város – Fotó: Sin Olivér

2016-ban nyitotta meg kapuit a Mozsár Műhely a Nagymező utca forgatagában, ahol nagy sikerrel gondolta újra a színház mibenlétét. Többek közt az évadban színpadra vitt gyermekdarabokat, monodrámát, páros stand-up előadást, illetve két népszerű előadássorozatot, a Beszélő leveleket és a Kortalan Kortárst, amelyek minden előadása csak egyetlen egyszer látható.

A produkciós pályázat második alkalommal kerül meghirdetésre, amelyre 2017. május 15-ig várják független színházi alkotók jelentkezését. A pályázat lehetőséget kínál új színpadi mű, illetve új, máshol még nem játszott színpadi mű bemutatására.

Jelenet a Mozsár Műhely Karnyóné című előadásából – Fotó: Kállai Tóth Anett

Kik pályázhatnak?

A pályázaton részt vehetnek állam és önkormányzat által normatív alapon nem támogatott előadó-művészeti szervezetek, társulatok, egyéni alkotók. A pályázók a támogatás befogadására és elszámolására alkalmas gazdasági társasággal, civil szervezettel, vagy a lebonyolításra alkalmas lebonyolító szervezettel kell rendelkezzenek.

A pályázatokat a megyeri.lena@gmail.com e-mail címre várják. Az előadások bemutatójára pedig 2017. október 1  – 2018. május 31. között kerül majd sor.

A helyszín bejárására 2017. május 4-én 17:00-18:00 óra és május 13-án 16:00–17:00 óra között van lehetőség. A részvételi szándékot a pontos időpont megjelölésével előzetesen jelezni kell a megadott e-mail címen.

A pályázati döntésre 2017. június 15-ig kerül sor.

A pályázat teljes szövege a Mozsár Műhely honlapjáról tölthető le: www.mozsarmuhely.hu

Ez is tetszeni fog...