Színházak Éjszakája kisokos - Erre számíthatsz idén - Corn & Soda

Színházak Éjszakája kisokos – Erre számíthatsz idén

A hőség elmúltával a színházakba is visszatér az élet: ismét eljön a Színházak Éjszakája! Az eseményre szeptember 21-én kerül sor, melyre az őszi szezon kezdeténél sokkal jelentősebb apropó, hogy egybeesik a magyar dráma napjával. Íme minden meglepetés és fontos tudnivaló, amit az eseményről tudnod kell!

Te mit viszel magaddal?”

„Te mit viszel magaddal?” – ezt kérdezi 2019-ben a Színházak Éjszakája. Az idei plakát jó néhány praktikus és egyéni opciót is felmutat, például legyezőt, hátizsákot, fényképezőgépet, esetleg gumikacsát. A választás egyéni. Fő, hogy akármivel is érkezel, jelen légy, és ami ennél is fontosabb: kellemes, új élményekkel távozz. A Színházak Éjszakája az egyébként egymástól elszeparált színházi és való világot hivatott kicsit közelebb hozni egymáshoz, teret adni a színészek és a nézők közötti közvetlen kapcsolatépítésnek.

Valami új, valami régi, valami gumikacsa…

Éppen ezért ez alkalommal is mozgalmas eseményre számíthatunk a szervezők és az érdeklődők oldaláról is. Ezen az estén nem csupán a nézők és a színészek, de a színházak között is leomlanak a falak – hiszen a dráma szeretete minden egyes intézményben közös.  34 helyszínen, régóta jelen lévő (nagy nevek, mint Madách Színház, Thália Színház) és újonnan csatlakozott színházak (például a Nemzeti Táncszínház) és társulatok várják idén a nézőket.

A résztvevő színházak listája a következő:
ÁTRIUM, Baltazár Színház, Téri Színház, Budapest Bábszínház, Budapesti Operettszínház, Dumaszínház, Hatszín Teátrum, Játékszín, József Attila Színház, Jurányi Inkubátorház, Karaván Színház, Karinthy Színház, Katona József Színház, Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, Madách Színház, Magyar Színház, Magyar Állami Operaház – Erkel Színház, Momentán Társulat, MU Színház, Nemzeti Színház, Nemzeti Táncszínház, Ódry Színpad – Színház- és Filmművészeti Egyetem, Örkény István Színház, Radnóti Miklós Színház, Rózsavölgyi Szalon, Arts&Café, RS9 Színház, Örkény István Színház, Szkéné Színház, Thália Színház, Trafó, TRIP, Újszínház, Vidám Színpad, Vígszínház

Minden színház önálló, személyre szabott programot állított össze, reggeltől késő estig. A közel 200 lehetőség között szerepelnek olyan régi, bevált kedvencek is, mint a színházi séták, kulisszajárás, vagy az impró, de mindenhol gondoskodtak a vérfrissítésről, különösen, ami a gyermekprogramokat és a premiereket illeti!

A PestiEst a hagyományokhoz híven ezúttal is elengedhetetlen kelléke lesz a Színházak Éjszakájának: a programok részleteiről, időpontjairól és egyéb lényeges információkról is ebből lehet tájékozódni, illetve az esemény weboldaláról.

A BKK is beszáll

Tekintettel nem csak a programok, hanem a helyszínek bőségére és széles szórására, idén a Színházak Éjszakáján a BKK és a MOL BUBI segítik az érdeklődőket a színházak közötti vándorlásban. Az ingázást megkönnyítő külön buszjáratok bérlettel, jeggyel és karszalaggal is igénybe vehetők. Akik a környezettudatosabb, egyénibb megoldásként a kerékpárt választanák, azok számára a járműbérlés szombaton 24 órára mindössze 500 Ft lesz! Az egész napos bérletet a jegy.hu oldalán lehet megvásárolni.

Minden lehetőség adott, hogy részesei legyünk ennek az örömteli, kreatív felbolydulásnak, a Színházak Éjszakájának. A kérdés már csak az: te mit viszel magaddal?

Ez is tetszeni fog...