Szinkronban lélegezni a Belau új klipjével - Corn & Soda

Szinkronban lélegezni a Belau új klipjével

A hazai modern popzene kopogtatós-csilingelős vonalán mozgó Belau még a fesztiválszezon előtt összerakta a Breath című új klipjét, ami az eddig megszokott pazar minőségben szédíti bele a rajongókat a zenekar kellemes hangzású, pasztellszín világába.

A klipben azt láthatjuk, amint egy káprázatos, szőke naiva keresi a helyét a világban, majd különböző ablakokon keresztül való távolba nézés, és egy üres motelszobában való csendes merengés után ráeszmél, hogy igazán csak úgy lehet önmaga, ha befesti a haját. Az üzenet húsbavágó, a mondanivaló rétegei külön cikkért sikoltanak, de a sok olvasgatás helyett, inkább adjuk át magunkat Sophie Lindinger fülbesuttogós énekhangjának, és a klipben főszerepet játszó Barabás Henriett játékos félmosolyának, 2:32-nél.

A Belau az Island of Promise című bemutatkozó videójával tűnt fel a magyar zenei életben, az azóta eltelt két évben pedig több, mint 19 ország fesztiváljain és klubjaiban hangolta mosolyra a közönséget, legutóbb épp Amerikában.

The Odyssey című lemezüket 2016-ban hallhattuk felpörögni először, ami később az év elektronikus zenei albuma kategóriában Fonogram-díjat hozott a zenekarnak. A chillwave lágy hanghullámaival operáló szerzeményeik több portálon is bekerültek az év legjobb dalai és klipjei közé, megnyerték a Klipszemle különdíját, Chris.SU You and I remixe pedig a BBC Radio 1-en is sikerrel forgott.

A Belau új, Breath című dalában ezúttal a Leyya nevű osztrák formációból ismert Sophie Lindinger működik közre, akivel a zenekar először Texasban találkozott személyesen. A friss dalt Kováts Marci keverte, míg a hozzátartozó videoklip Damokos Attila és Nagy Marcell munkáját dicséri. A második Belau lemez előreláthatólag tavasszal lát napvilágot, a tőlük koncerteken megszokott instrumentális dalokon kívül néhány külföldi közreműködővel. Az új dalok egy különleges utazást zenésítenek meg a karibi térségében, ezt a világot szeretné a formáció még inkább átadni azoknak, akik elmennek a koncertjeikre. A zenekar folytatja külföldi turnéját, és természetesen a legtöbb hazai fesztiválon is megfordul.

Még több információ a Belau Facebook oldalán.

Ez is tetszeni fog...