Szókimondó családtörténet a Vígstreamházban Szilágyi Csengével - Corn & Soda

Szókimondó családtörténet a Vígstreamházban Szilágyi Csengével

A Pentheszileia Program című előadás március 27-én Szilágyi Csenge főszereplésével látható a Vígstreamházban.

Hogyan örököljük a sorsunkat? Képesek vagyunk-e letenni hosszú ideje cipelt terheinket? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Kincses Réka női sorsokat bemutató drámája, melyről a cornandsoda.com korábban már közölt kritikát. (A kapcsolódó írás linkje a cikk végén érhető el.)

Szilágyi Csenge
Fotó: Gordon Eszter

A Pentheszileia Program generációkon átívelő családtörténet, egy különleges tehetségű női szerző szemszögén keresztül. Kincses Réka marosvásárhelyi származású, Németországban élő magyar filmrendező, író. Drámaíróként az első magyarországi bemutatója volt A Pentheszileia Program, amit ő maga rendezett. A darab Penthesilea mitológiai történetét dolgozza fel, jelenkori köntösbe bújtatva. A 19 éves Pentheszileia a világban a helyét kereső harcos „amazon”, aki saját elakadásainak, szorongásainak, elhibázott kapcsolatainak okát keresi. Ismétlődő kudarcai rendre a földre taszítják, miközben szüleinek, nagyszüleinek, dédszüleinek mondatai csengenek a fülében. Felmenőinek botlásai, feldolgozatlan félelmei mind benne élnek tovább. A sorsa elől és édesanyjával való szoros, ellentmondásos kapcsolatából is menekülő főszereplőt Szilágyi Csenge játssza megdöbbentő erővel. Mellette az előadásban Király Dániel, Hullan Zsuzsa, Hevér Gábor, Lázár Kati és Csapó Attila lép színpadra. A közvetítést 18 éven felüli nézőknek ajánlják.

Király Dániel és Szilágyi Csenge
Fotó: Gordon Eszter

A Színházi Világnap alkalmából a Vígszínház a nézőket is szeretné bevonni stream-műsorának alakításába. November óta hat előadást – Hallgatni akartam, Kelet-nyugati pályaudvar, A vándorkutya, Csáth és démonai, A vörös oroszlán és A rendes lányok csendben sírnak – közvetítettek a Házi Színpadról. A színház közösségi média felületein most a közönség szavazhatja meg, hogy ezek közül melyik legyen ismét látható a Vígstreamház műsorán.

A szavazás ezen a linken érhető el: https://www.facebook.com/vigszinhaz/posts/4318847194796386

További információ: http://vigszinhaz.hu/musor/index.php

Kapcsolódó kritikánk:

Női sors női szemmel – A Pentheszileia program a Vígben

 

Ez is tetszeni fog...