Szólj rám, ha hangosan énekelek a hajón! – Programajánló - Corn & Soda

Szólj rám, ha hangosan énekelek a hajón! – Programajánló

Nem mindennapi helyszín és nem mindennapi előadók az Ábrándon túl… és a Sztorik hullámain Nagy Sándorral című premier előadások főszereplői. Figyeljen mindenki, aki élvezi, ha csillagos nyárestén suhan a hajó, varázslatos dalok szólnak élőben és részese lehet annak a szépségnek, amit ez a mi Budapestünk nyújt. Tehát mindenkihez szólok.

Gyakorlatilag, azok alapján, amit eddig elmondtam a két programról Für Anikóval és Nagy Sándorral, amelyet figyelmükbe szeretnék ajánlani, már több, mint elegendő ahhoz, hogy felkeressék az események weboldalát. Ám engedjék meg, hogy kicsit részletezzem is ezeket, mert akkor ellenállhatatlan vágyat is fognak érezni, hogy részt vegyenek rajta.

Először is vegyük végig a legfontosabbakat. A hajó. Primusnak hívják, 44 éves, négy éve fiatalító műtéten esett át. Ez ő a képen. Fáradhatatlanul rója a Dunát, hátán turisták ezreivel, akik megtapasztalják, milyen az, amikor a földig érő ablakok mellett ülve szinte az az érzésünk, hogy a vízbe lóg a kezünk.

Az előadók. Augusztus 31-én, az Ábrándon túl… című esten a Jászai Mari-díjas Für Anikó énekel. Ez önmagában nem példátlan, alkalmanként van önálló estje, koncertje a művésznőnek, de Karácsony János James-szel ez az első alkalom és egyelőre az egyetlen is! Saját lemezeiről énekel Hrutka-Bereményi szerzeményeket. Karácsony János James, az LGT gitárosa kíséri és vesz részt a duettekben, aki korábban Vincze Viktóriát is kísérte, no meg a Generál alapítói között volt.

A koncert részleteiről telefonon kérdeztem a művésznőt, aki elmondta: „Hajón nem léptem még fel, pedig minden módon nagyon szeretem a vizet, benne lenni, rajta lenni, nézni, igazi vízi ember vagyok. James-szel ez az első közös estünk ezekkel a dalokkal, ezért is ez egy igazi premier. A dalokat oly módon választottam, hogy a kicsit intim hangulathoz kapcsolódjanak.”  És vajon, ha nem vezetne a művésznő, mivel koccintana a végén? „Mindenképpen valamilyen jó, száraz fehér borral, vagy Hungária Extra dry-jal.”

A koncert tervezett műsora: Nem adom fel, Síneken, Utolsó szerelmes dal, A dal a miénk, Engedj el, Ha eljönnek az angyalok, Már nem vigyázol ránk, Áldd meg a dalt, Ő még csak 14, Szólj rám, ha hangosan énekelek, Neked írom a dalt, Boldog Karácsony, Szerelem eclipse, Szemembe nézz, Vallomás, Ringass még, Gyere ki a hegyoldalba, Nőstény álom, Kitalált világ, Mozdulatlan.

Az előadás alatt snack falatkák, sütemények és italok kerülnek felszolgálásra, amelyeket az ár tartalmaz.

Szeptember 11-én a Madách Színház művésze, Nagy Sándor tart önálló estet Sztorik hullámain Nagy Sándorral címmel, ahol sármjával le fogja venni minden hölgytársamat a lábáról, ebben biztos vagyok. Mesélget majd, és elénekel jó néhány dalt, musical-részletet, amellyel elandalít bennünket és rájövünk újra, hogy az élet milyen szép is tud lenni.

Forrás: madachszinhaz.hu

A sztorizgatós utazás alatt italt szolgálnak fel, amelyből egy welcome drink és egy választható ital benne van az árban.

Forrás: life.hu

Mindkét program körülbelül kétórás, mialatt az igényes művekből összeállított koncertek dalait, beszélgetéseit hallgathatja meg a közönség, és a hajó a kivilágított Budapesten cirkál. És ha úgy érezzük szívnánk egy kis friss levegőt, menjünk fel a hajó teraszára és tapasztaljuk meg az életérzést a nyári éjszakában. Egyedülálló élmény ezt saját tapasztalatból mondom.

 

 

Ez is tetszeni fog...