Szótár szombat - Entourage fogalmak - Corn & Soda

Szótár szombat – Entourage fogalmak

Szótár-szombatAz Entourage az HBO feelgood sorozatai, ami tele van tömve cameókkal. Nem érted a mondatot? Akkor olvasd el ezt a szótárcikket! Ha érted, akkor meg csak oszd meg, mert lehet hogy van ismerősöd, akinek bővíted a szókincsét!

törtetők

Egy hete volt felkapva a hír, hogy kijött az official main trailere a sorozatból készült filmnek, ami hasonló zárás lesz, mint amit a Fireflynál láthattunk. Egyébként nem értem miért, mert nem találtam sok különbséget a december végén kijött teaserhez képest.

A lényeg, hogy ez pont alkalmat ad arra, hogy a produkcióval kapcsolatos fogalmakat tisztázzuk.

Első a film, és a sorozat kategóriája ami a feelgood.

Ez nem is igazi kategória, illetve nem olyan értelemben mint a sitcom, erről majd egy másik szótár szombat cikkben, inkább csak egy jelző. Magyarra fordítva annyi lenne, hogy jó érzés. Olyan sorozatokra szokás ezt mondani, ami bár vígjáték, de nem az a hangosan röhögős fajta, hanem inkább a megmosolyogtató, kellemes meleg érzéssel eltöltő típus. Igaz, a film előzeteséből nem ez az érzés jön át.

A cameo pedig az, amikor egy olyan híres személy bukkan fel a produkcióban, aki nem állandó szereplője annak, azaz guest star, vendégszereplő, és mindezt a legtöbbször szívességi, baráti alapon teszik.

Ez is tetszeni fog...