Szótár szombat - Filler és Bottle epizód - Corn & Soda

Szótár szombat – Filler és Bottle epizód

Szótár-szombatA szótár szombat mai részében a Filler és Bottle epizód szavaknak nézünk utána. Okosodjunk ma is egy kicsit az esti piálás előtt, hogy tudjunk mivel menőzni, csajozni!

Filler epizód: A filler szó magyarul kitöltő, azaz ezt a kifejezést a sorozatoknál a töltelék részekre használják. Általában nem a fő cselekményt követi, így megnézése nem szükséges a teljes történet megértéséhez. Ezek a részek csak arra jók, hogy az íróknak kijöjjön a csatorna által megadott epizódszám az évadra.

Bottle epizód: Szintén sorozatoknál használatos kifejezés, ami az aktuális rész büdzséjére utal. A kifejezés teljes egészében úgy hangzik, hogy bottleneck episode, azaz üvegnyak rész, ezzel utalva arra hogy a sorozat egészéhez képest erre a részre jutott a legkevesebb. A pénz okozta látványbeli hiányosságokat ilyenkor általában a színészek játéka ellensúlyozza, ami nem ritkán jól szokott elsülni.

Remélem ma is bővült a sorozatos fogalmakkal kapcsolatos tudástáratok. A mai órának vége, lehet menni bulizni, csajozni!

Ez is tetszeni fog...