Szótár szombat - pilot, mid-season - Corn & Soda

Szótár szombat – pilot, mid-season

Szótár-szombat

Ismét szombat, ismét szótár. Ezúttal a pilot, és a mid-season fogalmakról olvashattok.

Pilot: A ponyvaregényben Samuel L. Jackson tökéletesen elmagyarázza fél perc alatt Travoltának, hogy mi ez. Sajnos csak angolul találtam meg, ezért a videó után én is leírom.

Szóval a pilotja egy sorozatnak gyakorlatilag az első része. Ezt mutatják meg a döntéshozóknak, akik a pilot alapján vagy berendelik a sorozatot, vagy nem. Általában azon a verzión, ami alapján berendeltek egy sorozatot, nem szoktak változtatni, de nem ritka, hogy egyes jelentek, sőt, néha egész szerepek a vágószoba padlóján végzik.

Mid-season: Szó szerinti fordításban közép-évad. A téli szünet, illetve az utána következő pár napot takarja a fogalom. A szünet egyértelmű, a sorozatok gyártói is ünnepelnek, az utána következő pár nap az, ami igazán érdekes. Visszatérnek kedvenc sorozataink a téli álomból, és általában egy olyan résszel indítanak, amitől leesik az állunk. Kell is nekik, mert sok néző ebben az időszakban dönti el, hogy folytatja-e a sorozatot. Idén például a The Walking Dead lassú mid-season visszatérése igen merész húzásnak számított. Ilyenkor indulnak még azok a sorozatok, amiket a gyártó csatorna nem tartott elég érdekesnek, de nem is halva született ötlet. Ez amolyan, “Meh, télen egynek belefér.”

Ez is tetszeni fog...