Társasjáték - 1956. - Corn & Soda

Társasjáték – 1956.

days

Elindult a Days of Ire: Budapest 1956 Kickstarter kampánya. A támogatással létrejöhet egy olyan társasjáték, amivel a 20. század egyik legfontosabb történelmi pillanatát élhetjük át.

A projektért a részben magyar Cloud Island a felelős, az ő víziójuk volt egy a magyar történelemben játszódó játék ötlete, ami az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján pont jókor jött, hogy támogatásra találjon. A Kickstarteren összesen 25.000 dollárt kell gyűjteniük ahhoz, hogy létrejöhessen ez a nagyon jó kis vállalkozás, és úgy néz ki, hogy össze is jöhet a dolog, mivel már 21.000 dollár felett járnak, és még 28 nap van hátra a gyűjtésből.

A társasjáték 4 személyig lesz játszható és akár egymás ellen, akár kooperálva is végig lehet majd vinni a játékot, ami a forradalom 7 napját emeli ki és mutatja be. A cél, hogy életben maradj, és ne engedd, hogy Budapest romokban heverjen.

A játék valahol a Rizikó és a Trónok harcának a keverékének tűnik, keverve szerepjátékos elemekkel. Nekem mindegyik stílus nagyon tetszik, és az alapgondolat is hihetetlenül érdekes. Magyar társasjátékkal korábban csak a Kard és Koronával játszottam- ami szintén történelmi témájú, igaz az elsősorban stratégia- és az is nagyon bejött. Az ilyen típusú ötleteket személy szerint azért is támogatom, mert úgy érzem, hogy ezzel is közelebb lépünk ahhoz, hogy a történelemmel való találkozás ne csak a középiskolai emlékekből maradjanak meg, azaz évszám, személy esemény bebiflázásából, hanem átélhető, lélegző “élő” történelem/történelmi emlékezet jöhet létre.

Itt találhatjátok a játék oldalát, érdemes megnézni, mire készülnek a fiúk. Mindenesetre jó látni, hogy ma már egy történelmi esemény megemlékezésében nem csak a történészek, politikusok vesznek részt, hanem egy társadalmi megmozdulássá tud alakulni, ezzel is élővé téve a történelmet.

Ez is tetszeni fog...