Töltsük meg képregényekkel Budapestet! – Corn&Soda

Töltsük meg képregényekkel Budapestet!

A Magyar Képregény Szövetség 16. alkalommal rendezi meg az ország legnagyobb képregényes rendezvényét, vásárát. A fesztivál ideje alatt különböző képregényes kulturális programokkal vesszük be Budapestet: a tavalyi Alfabéta-díjasok kiállítása (Restro Puskin), beszélgetések, kvíz és az elmaradhatatlan vasárnapi vásárral várunk mindenkit.

Forrás: kepregenyszovetseg.hu


Szeptember 27-én (vasárnap) szokás szerint egész napos programokkal várjuk látogatóinkat a Dürer Kertben. A belépő 1000 Ft, de a legkisebbek, azaz a 10 év alatti képregénykedvelőknek ingyenes a belépés.
A fesztivál plakátját Németh Gyula készítette.

Képregényvásár szeptember 27-én a Dürer Kertben


Számos magyar alkotó és kiadó időzíti új megjelenését a fesztiválra: folytatódnak már ismert szuperhőssorozatok, de nem maradnak el a magyar képregényklasszikusok újrakiadásai sem.
Az új megjelenések listája, mely folyamatosan bővül a https://fesztival.kepregenyszovetseg.hu/2020-uj-megjelenesek/ oldalon található.


A Dürer Kert belső tereiben alkotócsoportok, szerzői képregényesek, fanzine-osok, és nagyobb kiadók állítanak standot, de mindemellett helyet kapnak különféle képregényes termékek is.

Programok szeptember 27-én a Dürer Kertben
10:00-18:00 Dürer Kert (1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.)


Egész napos vásár, dedikálások és kulturális programok. Beszélgetés hazai alkotókkal nemzetközi karrierjükről (Németh Gyula, Felvidéki Miklós, Tondora Judit, László Márk, Pilcz Roland), a közönségi finanszírozás tapasztalatairól, buktatóiról (Allstar csapat, Az Utolsó Előtti Huszár). A képregény és a zene találkozása mellett a horror képregények műfajáról is hallhatunk előadásokat, illetve a Fekete Párduc képregényekről.
A Kreatív Zónában a Comic Jam mellett egész nap workshopokkal, tematikus rajzolásokkal várják az érdeklődőket az alkotók (Erhardt Domonkos, Lakatos István és Lakatos Botond) és a digitális rajzolás képviselője, a Trans-Europe Zrt. csapata.


A kertben lévő Mustrán személyesen lehet konzultálni képregényművészekkel és szakemberekkel. A résztvevők visszajelzést kaphatnak munkáikról, és elmondhatják ötleteiket, kérdéseiket. (A Mustra regisztrációhoz kötött és a képregényfesztiválos belépővel látogatható.)
A nap zárásaként pedig egy képregényes kvízzel is készülünk, amin bárki részt vehet okostelefonja segítségével. A nyertest képregényes ajándékokkal jutalmazzuk.


A részletes programos a https://fesztival.kepregenyszovetseg.hu/2020-programbontas/ oldalon található.
A fesztivál vásártere nem azonos az évente kétszer megrendezett képregénybörzével, használt képregények és relikviák korlátozottan lesznek kaphatók.

Kísérőprogram: képregénykiállítás
szeptember 25, 18:00-19:00 Restro Puskin


Szembejön az ismeretlen
Képregénykiállítás 2019 díjnyertes magyar képregényalkotóinak munkáiból.


Kiállítanak:
Koska Zoltán, Alfabéta-díj kép-regény kategóriában az Új új képregények című kötetért.
Németh Gyula, Alfabéta-díj kép-novella kategóriában A sorok között című rövid képregényért.
Farkas Lajos, Korcsmáros Pál-díj

A kiállítást megnyitja Szép Eszter kurátor.
A kiállítás október végéig látogatható a kávéház nyitvatartási idejében. 
https://www.facebook.com/events/314782163160982/

Koronavírus
A koronavírus járvány miatt szükségesnek találtunk néhány intézkedést bevezetni a Képregényfesztiválon. Őszintén reméljük, hogy ezekkel a változtatásokkal mindannyian biztonságban élvezhetjük ezt a napot és a képregényeket.
A közlemény itt olvasható:
https://kepregenyszovetseg.hu/2020/09/01/fesztival-2020-valtozasok/
A rendezvény alatt maszk viselése kötelező!

A vírushelyzet miatt idén korábban kihirdettük az Alfabéta-díjasok listáját, melyet a Magyar Képregényszövetség évről évre a legtehetségesebb alkotóknak adományoz különböző kategóriákban. 
Az idei év díjazottjai: 
Maria Surducan – Benczédi Anna Júlia: Víziündér 1. (Illustrart, Kolozsvár)
Oravecz Gergely: Minden belefér (Szépirodalmi Figyelő Alapítvány)
Sarlós Endre Korcsmáros Pál-díj, a Képes Kiadó életműdíja

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/323308962191195/

Ez is tetszeni fog...