Tom Hanks hazai medencékben - az Inferno forgatása - Corn & Soda

Tom Hanks hazai medencékben – az Inferno forgatása

Ron Howard filmrendező és Tom Hanks 2015-ben Budapesten és az etyeki Korda Stúdióban és a budapesti Origó Stúdióban forgatták le az Inferno ( amerikai-japán-török-magyar 2016) több jelenetét.

Tom Hanks az Inferno című filmben

Az Inferno forgatása nem csak az ideális budapesti helyszínek, az etyeki Korda Filmstúdió, a budapesti Origó Stúdió és az adókedvezmény, hanem a profi magyar szakmai munkaerő miatt is került hazánkba. Az Inferno összes akciójelenetében azok a magyar kaszkadőrök szerepeltek, akik korábban a Trónok harcában, a Herkulesben, a Die Hard 5-ben, és több más hollywoodi szuperprodukcióban dolgoztak.

Tom Hanks a Gutenberg téren forgatott

Budapest ugyan nem szerepel a történetben, így a filmben sem, de fővárosunk Firenzét, illetve Velencét személyesíti meg. Az Infernóban feltűnik a Néprajzi Múzeum, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Állami Operaház, a Néprajzi Múzeum, a Keleti pályaudvar is, valamint az impozáns Andrássy út és a Gutenberg tér is. Elmondhatjuk tehát, hogy az Inferno film forgatásainak fő helyszíne Budapest és Etyek volt. Nagyon kell figyelnie a nézőnek, de észrevehető a filmben az, amikor az egyik jelenetben hirtelen már nem a firenzei Palazzo Vecchióban, hanem a budapesti Néprajzi Múzeumban van Tom Hanks. Budapest egyik jellegzetessége, a sárga villamos a színészek háta mögött suhan el az egyik jelenetben, amikor pedig Ben Foster a Baross téren feljön a felszínre, a feje mögött a Keleti pályaudvar homlokzata tűnik fel. Az Inferno főszereplő professzorát alakító Tom Hanks-et nyugtalanító álomképek gyötrik, melyeket az Andrássy úton, illetve az Operaháznál vették fel. Az álomképben megjelenő embereket magyar szereplők játszották el. Az alkotók a 15. kerületi Origó Stúdióban és az etyeki Korda Stúdióban pedig az izgalmas “medencés” jelenetet vették fel.

Ron Howard rendező és Tom Hanks egy budapesti étteremben

Magyarországi tartózkodásuk alatt Ron Howard rendező és Tom Hanks nagyon szép gesztust tettek azzal, hogy az előbbi a magyar rendezőknek, utóbbi pedig a hazai színészeknek többórás mesterkurzust tartott.

Antonio Banderas és Tom Hanks Budapesten

Tom Hanks-ről a Gutenberg téri forgatási helyszínen több fotó is készült. Tom Hanks szívesen mozgott Budapesten és közvetlenségét bizonyította az, hogy csoportos szelfiket is készített, melyeket megosztott a közösségi oldalán. Tom Hanks járt a Terror Házában is (lásd a fotót). Külön érdekesség az a Korda Stúdióban készült fotó, amelyen Tom Hanks a stáb tagjaival látható, illetve egy közös kép Antonio Banderas-szal, ami itt Budapesten készült, mivel a két világsztár egy időben forgatott hazánkban.

Tom Hanks a budapesti Terror Házában

A Bors magazinból idézzük Tom Hanks szavait Budapestről:

„Amikor a hajnalig tartó forgatás után autóval vittek a szállodámba, megdöbbenve láttam, hogy fiatal lányok kerékpároznak az utcán, vagy karonfogva sétálnak, kacarásznak, beszélgetnek. Ilyen nincs sehol a világon. Lenyűgözött a látvány, az, hogy itt ilyen biztonságban élnek. Ezt a pillanatot, ezt a látványt hoztam el magammal a varázslatosan gyönyörű Budapestről. Szerintem San Francisco a világ legszebb városa, de azt kell mondanom, Budapest nincs lemaradva mögötte. Egyik oldalon hegyek, a másikon síkság és középen a Duna. És Budapesten ettem a legjobb mexikói kaját”

A “medencés” jelenet

Korábbi kritikánk az Inferno című filmről:

Ez is tetszeni fog...