Top 10 hírkategória - avagy miért lett ciki a net - Corn & Soda

Top 10 hírkategória – avagy miért lett ciki a net

Elérkezett a december, szóval itt a listák ideje. Kezdjük egy kicsit olyannal, ami kilóg a sorból.

Ebben a cikkben a top 10 hírkategória van benne, ami megmutatja, hogy miért lett mára enyhén ciki az internet, úgy, ahogy van.

Ha kíváncsi vagy az igazságra, kattints, mert az odaát van. Akik humoritisztalanságban szenvednek, kérem forduljanak orvosukhoz, gyógyszerészükhöz, és csak utána kattintsanak!

10 A hírességek is emberek

Azta! Ne már! Tényleg? Én meg eddig azt hittem a híresség az evolúció következő lépcsőfoka, amivel instant híranyaggá válik az ember.

Példa: Leonardo DiCaprio 9gagezik.

A példából is látszik, hogy milyen apróságokat vagyunk képesek benyelni mint híranyag.

9 Minden, ami celebekről szól

Igazából tök ugyanolyan, mint az előző, annyi különbséggel, hogy az ezekben szereplő emberek nem tettek le semmi az asztalra, azon kívül, hogy szerepeltek valamilyen nézettségvadász showműsorban. Az ilyen híreket csak azért olvassuk, mert az enyhén beteg, de társadalmilag tökéletes mértékben elfogadott voyeur hajlamainkat éljük ki rajta. Csúnya és gonosz emberek vagyunk mind!

Példa: VV Izaura azt mondja, hogy a pornó is művészet.

8 Poszterek és előzetesek

Oké tudom, itt picit magunk ellen beszélek, de ha jól belegondoltok, ez is gáz. Egyrészről azért mert ezekben a cikkben csak azt írják le, amit egyébként is látsz a videóban vagy a képen. Másrészről azért, mert ezeket megtalálhatod a YouTube-on, a guglin, vagy ne adj Isten az utcán. Igaz, picit fárasztóbb mindig kutatni azok után, ami érdekel minket és könnyebb egy olyan oldalra menni, ami összeszedi ezeket helyettünk, de valljuk be, lusták vagyunk!

Példa: Komolyan azt hitted belinkelek ide egy videót, vagy egy új posztert fogsz látni? 🙂

7 Nézettségi/bevételi adatok

Van olyan ember egyáltalán akit ezek komolyan érdekelnek? Értjük mi ezeket egyáltalán?  Ezek mind csak mutatószámok, amik a többi szám fényében nyernek jelentőséget. Amennyiben nem vagyunk naprakészek a többi hasonló műsor, film adataival, úgy ezek a “hírek” valójában nem mondanak nekünk semmit

Példa: A The Big Bang Theory legutóbbi része 15,63 milliós nézőszámmal a 18-49 -es kategóriában 4.8-as ratinget hozott (Na! Ki mennyit ért belőle?)

6 Casting hírek

Mint az előző, itt annyi a különbség, hogy a legtöbb esetben legalább van némi halványlila gőzünk arról, hogy az író miről hadovál. Ám igazság szerint ez is annyira hidegen tud hagyni minket, mint a buszmegállóban eldobott csikk.

Példa: Krysten Ritter (Ne bízz a ribiben) kapta Jessica Jones szerepét a Daredevil sorozatban.

5 Amikor az egyik médium a másik hülyeségére válaszol

Ez még csak nem is hír emberek!  Valaki leír, vagy mond egy hülyeséget, ami valaha talán hírnek volt csúfolva, majd a másik kiröhögi és mi ezt olvassuk?

Példa: A két vezető magyar ker. TV akármelyik műsora, vagy ha már a net a ciki, akkor a Comment blog és Sebestyén Balázs cicaharca.

4 Újonc hírek

Megint magunk ellen beszélek, de sajnos itt is a lustaság győz. Szintén egyszerűbb másra bízni a feladatot, hogy szedje össze a temérdek mennyiségű új sorozatot, és várni, hogy mondja, meg, hogy melyik érdemes arra, hogy letöltsük – upsz bocs – úgy értem megnézzük.

Példa: Az idei upfronts. Amikor a szerkesztőséggel összeszámoltuk, ha jól emlékszem 8 csatornán összesen több mint 30 sorozat indult.

3 Díjak, és nyerteseik

Az előzőhöz enyhén kapcsolódva. Komolyan hagyjuk, hogy más mondja meg nekünk mi a frankó? Minket azért olvassatok! 🙂

Példa: Oscar gála

2 A hírek, amik becsapnak

A legősibb, és egyben legbénább újságíró fogás, amikor a címben állítanak, valami rendkívül extrém dolgot, majd a cikkben addig finomítanak rajta, míg a végén rájössz, hogy a cím tök kamu volt.

Példa: XY meghalt, A cikkben: Halálközeli élménye volt, de az orvosok megmentették, igazából csak megszédült a járdán, és majdnem elesett, de egy a munkájába igyekvő ápoló megfogta.

1 Az összes lista

Az ember ösztönösen vonzódik a rendszerezett dolgokhoz, ebben csak az a ciki, hogy mire végigolvasod rájössz, hogy másvalaki véleményét olvastad el egy adott témában.

Példa: EZ! Hoppá, bocs!

Ez is tetszeni fog...