Túsztárgyalók sorozata a Korda Stúdióban - Corn & Soda

Túsztárgyalók sorozata a Korda Stúdióban

A Ransom című tévés szériával folytatjuk a hazánkban forgatott nemzetközi produkciókról szóló cikksorozatunkat.

Az etyeki Korda Stúdióban és hazánkban évadonként több mint száz forgatási napja volt a Ransom (Váltságdíj) című népszerű tévésorozatnak.

Az AXN csatornán 2017-18-ban bemutatott Váltságdíj (Ransom) című tévésorozat 2. és 3. évada főleg Magyarországon forgott. A két évad koprodukciós gyártásban készült a kanadai Entertainment One és a Korda Productions cégek közreműködésével.

Ransom

A Váltságdíj (Ransom) volt az első olyan produkció, amely az etyeki Korda Stúdió frissen hangszigetelt 7-es stúdiójában készült. A Váltságdíj különlegessége, hogy a túsztárgyalók minden epizódban más-más városban oldatták meg a bűntényeket, ezért a filmkészítők számára nehezítő körülmény volt az, hogy majdnem minden nap más helyszínen forgattak, többségében amerikai és kanadai helyszíneket kellett Magyarországon találni.

Pesti utcán Luke Roberts, a Ransom főszereplője
Fotó: Lukács Dávid

A tévésorozat számunkra egyik legnagyobb érdekessége, hogy Budapest utcái, terei köszönnek vissza a sorozat képkockáiról. Hol Chicago-ban, hol Québec-ben, hol valamelyik európai nagyvárosban fedezhetjük fel kedvenc homlokzatainkat, ismert utcáinkat. Láthatjuk a Duna-parti Bálnában játszódó jelenet hátterében a Szabadság hídat, találkozhatunk a New York Palota reprezentatív belső terével és a Boscolo Hotel halljával is a túsztárgyaló magáncég kalandjainak helyszínei között.

A Váltságdíj (Ransom) című sorozat belső jeleneteit többnyire a Korda Stúdió 7-es stúdiójában vették fel, ahol például a speciális túsztárgyalók Krízismegoldó Központját építették fel. A történet szerint maga a központ Torontóban található, de érdekesség, hogy a központ ablakából látható utcaképet a Soroksári út egyik lakóépületéről készült fotó biztosítja. Nemcsak a túsztárgyalók központja, hanem egy chicagói rendőrségi kihallgató szobája és egy utasszállító repülőgép belsejének díszletei is a hatalmas etyeki stúdióban épültek fel.

Budapesti jelenet a Ransom filmben
Fotó: Lukács Dávid

A Korda Filmpark minden szegletét kihasználták a produkció munkatársai a forgatások alatt, a stúdió lobbija az egyik epizódban például repülőtérnek adott otthont. (A Korda Filmpark élménytúráján és kiállításán a filmbarátok belekóstolhatnak a nemzetközi filmes produkciók, forgatások hangulatába.)

Ez is tetszeni fog...