Újra Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál! - Corn & Soda

Újra Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál!

konyvfesztival_0

Itt a tavasz, és közeleg a XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál.  A könyvszakma e jeles eseménye idén április 23-tól 26-ig tart a Millenárison.

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a hazai és nemzetközi könyves élet egyik kiemelkedő eseménye, a térség szakmai és kulturális fóruma. Minden évben vendégül látják a világ jelentős írói és költőit, akik közül a díszvendéget a Főpolgármester Budapest Nagydíjjal tünteti ki.  Eddig olyan országok mutatkoztak be díszvendégként a Könyvfesztiválon, mint Lengyelország, Csehország, Olaszország, Franciaország, Németország, Oroszország, Spanyolország, Kanada, Kína, Románia, Izrael, az Európai Unió, Észak-Európa országai és Törökország. Az idei év díszvendége Jonathen Franzen, amerikai író, a Javítások és a Szabadság című regények díjnyertes szerzője.

konyvfesztival-2014-19

A 2015-ös rendezvényen 25 ország közel 100 neves alkotója, 400 hazai és határon túli magyar író, tudós, művész vesz részt. Kulturális programok sokasága közül választhatunk: író-olvasó találkozók, felolvasások, dedikálások, irodalmi estek, könyvpremierek, művészkönyv-bemutatók, kerekasztal-beszélgetések, koncertek, színházi bemutatók, kiállítások, filmvetítések várják az érdeklődőket.

A Könyfesztivál egyben vásár is, a látogatók közel 50000 kötet és sok-sok újdonság közül válogathatnak.

 

Ez is tetszeni fog...