Ültess fát! - az Ébredj! civil mozgalom a klímaváltozás ellen - Corn & Soda

Ültess fát! – az Ébredj! civil mozgalom a klímaváltozás ellen

A klímaválság többé nem egy lehetséges forgatókönyv, hanem a szemünk előtt zajló, valós idejű történés. Az Ébredj! mozgalom júliusban indult, magánszemélyek kezdeményezésére, céljuk pedig a klímaválság elleni küzdelem.A civil kezdeményezés élőben is bemutatkozik most szombaton, július 27-én a Szabihídon, azaz a hétvégére a forgalom elől lezárt budapesti Szabadság hídon.

forrás: sajtóanyag

Az elmúlt 200 évben megközelítőleg 1750 milliárd fát vágtunk ki, mindeközben a szén-dioxid-kibocsátás jelentősen nőtt, amit a lecsökkent faállomány nem képes megkötni. Mindannyiunknak, a Földön élő 7 milliárd embernek 250-300 fát kellene ültetnie ahhoz, hogy megmentsük az életet ezen a bolygón.

Ezért az Ébredj! mozgalom első programként faültetésbe kezd, melyhez magánszemélyek, szervezetek és intézmények csatlakozását is várja.

Az egykori erdőterületeket beépítették vagy mezőgazdasági célra hasznosítják, a városi közterületeken általában nincs lehetőség faültetésre. Ez alapján jött az ötlet: ültessünk fát a kertekbe! Hiszen mindegy, hogy magán- vagy közterületen “zajlik” a fotoszintézis…
Már az első héten 15 kerttulajdonos, egy iskola és óvoda csatlakozott, egy faiskolától pedig 100 császárfacsemete érkezett felajánlásban.

Július 27-én, szombaton a Szabadság hídon az Ébredj! csapata 14-től 18 óráig várja azokat, akik önkéntesként csatlakoznának a mozgalomhoz, valamint szeretnének beszélgetni, kapcsolatot építeni, ötletelni hasonló érdeklődésűekkel.
Az Ébredj! mindenkit vár, akinek van kertje, telke, vagy önkéntesként segítene a faültetéseknél. Szívesen fogadnak felajánlott fákat is, vagy adományokat favásárláshoz.

További információk: itt

forrás: sajtóanyag

Ez is tetszeni fog...