Uncanny Valley - egy rövidfilm rövid kritikája - Corn & Soda

Uncanny Valley – egy rövidfilm rövid kritikája

Az  egy sci-fi rövidfilm, ezért a következő kritikában rendhagyó módon magát az alkotást is végignézhetitek.

Azt mondják, hogy egy jó könyvet olyan olvasni, mintha egy filmet néznél. Na ez a videó pedig olyan, mintha egy remek novellát olvasnál. Megvan benne minden ami egy novella kritériuma. Kevés szereplő, kevés helyszín, egy igazi fordulat.

A röpke 8 perce kisfilm egy olyan történetet tár elénk, amiben a csavartól nem csak leesik az állunk de még el is gondolkoztat minket és mindezek mellé, mivel sci-fi-ről beszélünk, olyan látványvilágot is kapunk, ami egy valódi látványorgia. Ritka kincs az ilyesmi, mert ami ennyire jó, azt általában nem rakosgatják csak úgy fel a netre.

Magának a történetnek a kiinduló pontja annyi, hogy a virtuális valóság már olyan szintre fejlődött, hogy az emberek már nem tudják megkülönböztetni a valóságot a virtuális világtól, illetve pont, hogy a virtuális világ még jobb is a realitásnál, ami emiatt a gyenge akaratú emberekben súlyos addikciót alakít ki. Most persze azt mondhatjátok, hogy: Hagyjál már! Itt nincs új a Nap alatt! Igen, eddig nincs is semmi új benne, az majd a fordulat után jön, de azt meg nem lövöm le nektek. Tessék szépen végignézni ezt a 8 percet és garantálom, hogy nem a napotok, hanem a hetetek hátralévő részében nem fogjátok tudni elfelejteni ezt a filmet! Amikor pedig végeztek vele, gyertek vissza és mondjátok el, hogy ti mit gondoltok róla!

UNCANNY VALLEY (2015) from 3DAR on Vimeo.

Ez is tetszeni fog...