V. Paloznaki Jazz Piknik - Jazz, Bor, Balaton! - Corn & Soda

V. Paloznaki Jazz Piknik – Jazz, Bor, Balaton!

Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Paloznaki Jazz Pikniket augusztus 4-5-6-án Paloznakon. A fesztivál ebben az évben három naposra bővült, és ismét világsztárokkal kápráztat el minket! Az elmúlt öt év alatt a fesztivál hatalmassá nőtte ki magát, több ezres nézősereggel. Igazi Balaton-felvidéki felsztiválhangulatra készülhetünk fűben ülős jazz koncertekkel, remek borokkal és kiváló hazai és külföldi előadókkal.

© Melczer Zsolt

© Melczer Zsolt

A Paloznaki Jazz Pinkiket a Homola Pincészet szervezi Paloznak Önkormányzatával karöltve. A Jazz Piknik a Balaton programsorozat részeként a VeszprémFesttel kooperációban kerül megrendezésre. Már tavaly több mint hatezren látogattak el a programokra. Idén is igazán egyedi eseményre számíthatnak az ide látogatók mind a zenei kínálat, mind a gasztronómia tekintetében, a helyszínről nem is beszélve. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a nyár egyik legkülönlegesebb fesztiváljának ígérkezik ez a Piknik. A fesztivál ideje alatt Füredre, Csopakra, Almádiba és Alsóörsre is külön buszjáratok indulnak Paloznakról, hogy ezzel megkönnyítsék a fesztiválozók számára a közlekedést. Természetesen egy pikinken elmaradhatatlan kelléknek számítanak a piknikkosarak, behűtött borok, kézműves sajtok és sonkák, fagyi, pálinka és plédek. A harapnivalókat az északi part legjobb éttermei biztosítják majd a fesztivál ideje alatt, a tökéletes zenei élményt pedig a kiváló hang- és fénytechnika garantálja. Az eseményt itt éred el, a Piknik Facebook-oldalát pedig itt tudod megnézni. Természetesen a jegyek elővételben is megvásárolhatók itt.

© Melczer Zsolt

© Melczer Zsolt

KEDVEZMÉNYES JEGYELŐVÉTEL 2016. június 19-ig:

St Germain koncertjegy (aug. 4.) 5.900 Ft

Kedvezményes napijegy (aug. 5-6.) 6.900 Ft

2 napos bérlet: 8.900 Ft

3 napos bérlet: 12.900 Ft

JazzPiknik1

Felkeltettük az érdeklődésed? Nézzük a programokat!

NAGYSZÍNPAD

St Germain, augusztus 4. 21:30 – 23:00

Tökéletesen és finoman keveri az autentikus gyökereket a modern hatásokkal. Zenéje egy komplex keverék, amely tükrözi a blues, a jazz és a fekete zene iránti szeretetét, ugyanakkor a hipnotikus elektronikus hurkok harmonikusan összefonódnak az ének mintákkal.

JazzPiknik_StGermain

Kéknyúl Hammond Band, augusztus 5. 19:30 – 21:00

A hetvenes évek soul- és funkzenéjében gyökerező, urbánus tánczenét játszó Kéknyúl egyedülálló színfoltja a hazai klub- és fesztivál-körforgásnak.

Incognito, augusztus 5. 21:30 – 23:00

Táncos, laza, és mégis vibráló, lüktető muzsika, nagyszerű koncertprodukció – az acid-jazz legfontosabb zenekara ismét Magyarországon!

JazzPiknik_Incognito

Harcsa Veronika és a Bin-Jip, augusztus 6. 19:30 – 21:00

A 2010 óta aktívan koncertező Bin-Jip három fiatal zenészt takar. Alternatív elektronikus zenét játszanak trip-hoppal, technóval, rockkal fűszerezve.

Mario Biondi, augusztus 6. 21:30 – 23:00

A varázslatos hangú, szicíliai születésű olasz énekes a jazz és a soul egyik legnevesebb európai előadója, aki a kontinens zenei élvonalába This Is What You Are c. slágerével robbant be 2006-ban. Ma már többszörös platinalemezes sztár, az Incognito, Chaka Khan és Al Jarreau zenei partnere.

JazzPiknik_MarioBiondi

TÁJHÁZ SZÍNPAD

Váczi Eszter Quartet, augusztus 5. 22:30 – 00:00

Melankólikus, szomorú, fátyolos, merengő. Súlyos jelzők! Mégis mindig ezt kapjuk, amikor jellemezni kívánnak bennünket. A zene legyen olyan, amilyen mi magunk vagyunk. Akkor biztosan megérinti a hallgatót. A Vissza hozzád című album a Tom Tom Records gondozásában jelent meg, és 2010-re arany-, illetve platinalemez lett. Ez jazz zenekarokkal ritkán fordul elő. 2016-ig még két teljes lemezanyagot rögzítettünk.

Csemer Boggie, augusztus 5. 20:15 – 21:45

Csemer Boglárka ‘BOGGIE” énekes, dalszerző már évek óta a hazai zenei élet szereplője.  Kisgyerek kora óta tudatosan készült a zenei pályára, folyamatosan képezte magát. A népzenétől, a klasszikus zenén, a jazzen és a popon keresztül sok mindenbe belekóstolt. Boggie néhány hét leforgása alatt az internet sztárja lett, azóta több mint 30 millióan látták a videoclipjét szerte a világban.

Pankastic!, agusztus 6. 22:30 – 00:00

A Pankastic! zenéje különleges, egyedi, mégis majd’ mindenki számára kellemes. A vájt fülűek elvárásainak a tagok lebilincselő és virtuóz játéka, míg az örömzene kedvelőinek a könnyed szövegek és fülbemászó dallamok lehetnek egyaránt kedvesek.

Szőke Nikoletta Quartet, augusztus 6. 21:30 – 21:45

Szőke Nikoletta, akit a Jazzma.hu olvasói a 2014. év énekesnőjének választottak, minden kétséget kizáróan a nemzetközi jazz színtér legkeresettebb magyar énekesnője. Saját két csapata, a Szőke Nikoletta Quartet és a Szőke Nikoletta ‘B Verzió’ Projekt mellett a kitűnő Balázs Elemér Groupnak is ő az énekesnője.

A Sáfránkert melletti színpadon pedig fiatal tehetségek zenélnek majd egy vagy kétszemélyes formációkban.

jazzpiknik

Ez is tetszeni fog...