Vad Art 12 - Corn & Soda

Vad Art 12

Harmadik évadát kezdte meg a Vad Art Kiállítás 2019. szeptember 12-én a Dürer Kertben. Az egyéjszakás, rendhagyó kiállítás két havonta látható Budapest különböző helyszínein.

Fotó: Ketész Judit

Amikor 2017. szeptember 1-én beléptem egy Népszínház utcai kopott tapétás, potyogó vakolatú lakásba meglepő látvány fogadott. A fürdőszobától a konyháig, a padlótól a plafonig mindenütt festmények, installációk, nagyon izgalmasan, kreatívan használt terek. Ez volt az első Vad Art Kiállítás.

Miközben a kellemes zene mellett a vörösborban ázott dinnyefalatot rágcsáltam, arra gondoltam, kell, hogy legyen folytatása ennek a kezdeményezésnek. És lett. A kiállítás eredetileg egy ír festő és néhány művész alkotásainak bemutatására szerveződött. A rendezvény két év alatt kibővült, és kinőtte egy lakás kereteit. Volt már Vad Art többek között az ELLÁTÓházban, az Anker’tben, a Szimplában, a Mentában, a Patyolatban, és a Füge udvarban is.

Ezeken a rendezvényeken különböző művészeti ágakban alkotó amatőr művészek munkáit láthatjuk, hallhatjuk. A szervezők célja, hogy a kortárs művészet minél közelebb kerüljön az emberekhez. A kiállításon a művészekkel is találkozhatunk, nagyon közvetlen kapcsolatba kerülhetünk velük. Lehetőség van arra is, hogy mindenki kipróbálja saját művészi képességeit, részt lehet venni interaktív közös alkotásokban.

A 12. Vad Art Kiállításon szereplő művészek
Forrás: Vad Art Fb oldal

A 12. Vad Art Kiállításon nem unatkoztak a látogatók. A Dürer Kert festményekkel díszített tereiben pörögtek az események.

A Kisterem az irodalomé volt. Először Bándi Máté és Vincze Bence verseit hallhattuk a szerzők előadásában, a Közelebb című zenés produkció keretében.

Fotó: Kertész Judit

Őket Kubiszyn Viktor követte. Új novelláskötetéből az Árnyékvilág-ból olvasott fel. A Drognapló és a Foglaltház szerzője részben most is a drogos világról ír, de megjelennek már új hangok is a kötetben.

Fotó:Kertész Judit

A Nagyteremben egész éjszaka folyt a film vetítés. Láthattunk egy lírai performanszt, Trixi vad tetoválásokat készített, később élvezhettük remek kortárs tánc bemutatóját is. Férfi aktot rajzolhattak a bátor vállalkozók, majd a modell testére is lehetett rajzolni, különböző tárgyakkal díszíteni, így létrehozva egy műalkotást.

A Fotel Bárban meghittebb beszélgetések, eszmecserék folytak. Volt tombola, amelyen a kiállító művészek egyedi alkotásit lehetett megnyerni. A Szabad Bisztró bográcsban főtt lencsegulyással várta a vendégeket.

A zenei aláfestésről a Kerti Színpadon az egymást váltó zenekarok gondoskodtak. Az Igazigaz nyitotta a sort, majd a Földi Bea Trió után a Roozane Blues-ra lehetett ropni a táncot.

A Dürer Kert minden szegletében nagyon jó hangulat volt. Idegen emberek ismerősként beszélhettek egymással, bárkit nyugodtan meg lehetett szólítani. Voltak, akik apró gyermekükkel érkeztek, és a rengeteg a fiatal között az idősebb korosztály képviselői sem érezhették úgy, hogy kilógnának a sorból. Igazi vad éjszaka volt.

Fotó: Kertész Judit

A következő Kiállításról a Vad Art Fb oldalán értesülhetsz. Ne hagyd ki!

Fotó: Kertész Judit

Ez is tetszeni fog...