Vak dühvel érkezik Budapestre az Accept - Corn & Soda

Vak dühvel érkezik Budapestre az Accept

Németország, mint tudjuk, heavy metal nagyhatalom, s annak egyik legfőbb diktátora, az Accept zenekar ad koncertet vasárnap este a Petőfi Csarnokban. Régi nagy slágereikből fognak csemegézni, de melléjük desszertnek megkapjuk a néhány hete megjelent új albumuk, a Blind Rage (Vak düh) jó pár dalát.

Az Accept első virágzása körülbelül harminc (!) éve zajlott: még az akkori, nem éppen metal-barát Petőfi Rádiónk is szívesen játszotta a Boney M. és Poór Péter örökzöldjei közé beékelve a Metal Heart című siker-nótájukat. Persze, a magyar médiába való bekerülésnél még beszédesebb volt, hogy a zenekar lemezei szorgalmasan ostromolták az amerikai Billboard listák első száz helyezéseit.

acceptA sikerek ellenére az Accept mégsem mutatta egy stabil csapat képét; például legendás énekesük, Udo háromszor is kivált az együttesből. A 2009-es újjáalakulás óta Mark Tornillo énekessel dolgoznak együtt. Azóta három, konzervatív hangvételű, de mégis nagyszerű albumot hoztak tető alá. A 2012-es Stalingrad lemez címadó dala máris az Accept zenekar új himnusza lett.

A nyári Wacken fesztiválon készült koncertfelvétel – melyet a cikk végére teszünk – alapján mondhatjuk: a társaság kiváló formában van! A dalokat szépen, pontosan tálalják, ugyanakkor beléjük teszik azt az energiát, aminek megtapasztalására érdemes útnak indulni a Petőfi Csarnok felé.

Jegyár: 7900 ft, a menetrend pedig: 7-kor kapunyitás, fél nyolckor vendégzenekar (Damnations Day), nyolc negyvenkor lép a világot jelentő deszkákra az Accept. És hogy mire számíthatunk tőlük? Íme, a setlist a pár nappal ezelőtti (október 22) kölni koncertjükről: Stampede – Stalingrad – Hellfire -200 Years -Losers and Winners – London Leatherboys -Starlight – Dying Breed -Final Journey – Shadow Soldiers – From the Ashes We Rise – Restless and Wild – Ahead of the Pack – No Shelter – Princess of the Dawn – Dark Side of My Heart – Pandemic – Fast as a Shark – Metal Heart – Teutonic Terror – Balls to the Wall.

Aki Markkal akarja végigénekelni a koncertet, az legfőképpen a Blind Rage lemezből készüljön, mert ha hasonló bátorsággal nyúlnak hozzá a fiúk itt is, mint ahogyan hazájukban tették, akkor egy fél tucat dalt hallunk majd róla. A legújabb korszak három albumáról válogatott szerzemények Kölnben a koncertprogram felét kitették!

Ez is tetszeni fog...