Van magyarázat a Trónok harca hülyeségeire - Corn & Soda

Van magyarázat a Trónok harca hülyeségeire

Megint spoileresek leszünk. Ez van. Szóval ha még nem láttad a legutolsó Trónok harca részt, csak magadra vess, ha tovább olvasol.

A Trónok harcának szokása, hogy az évadzáró előtti rész üti a legnagyobbat. Most pedig mivel ez a befejező szezon ezúttal úgy gyomorszájba vágtak minden nézőt, hogy csak kapkodjuk a fejünket és nem értjük miért volt annyi hülyeség benne.

Nos, azért mert azok nem is hülyeségek. A rész egyszerűen zseniális volt. El is mondom miért.

Forrás: Rappler

Az előző rész vége után tudtuk mi fog most jönni. Királyvár megtámadása. Kaptunk is egy eszméletlenül durva csatát, jó, inkább mészárlást.

Dany, korábbi hibájából tanulva a sárkányával, bocs, wyvernjével, amit mindenki sárkánynak hív, az égből éles szögben támadott. A hatalmas nyílvető gépek nehéz mozgathatóságát használta ki és porrá égette a vasflottát. Ugyanezt csinálta a vár falára helyezett gépeknél, ugyanis azokat nem lehetett, vagy csak nehezen lehetett hátra fordítani. Tehát ha belegondolunk, ezúttal egész jó haditervet készítettek.

Ezenkívül valószínűleg többen is hibának vélték még, hogy az emberek fejetlen csirkék módjára szaladgáltak, és azt is, hogy Dany végül azt tette, amit. Nos, akik így vélik, azok bizony tévednek.

Ugyanis tény, hogy egy fantasy-ról beszélünk, de ha eltekintünk a varázslatos elemektől, ez egy egész realisztikus történet. A pórnép úgy tudta, a falakon belül biztonságban vannak, senki sem gondolt arra a borzalomra, ami végül megtörtént velük. Dany húzása sem nevezhető logikai bakinak, vagy írói lustaságnak. Már az első évadtól fel volt vezetve ez a végkifejlett, ami olyan látványos lett, hogy tátva maradt tőle a szánk.

Forrás: Harper’s Bazaar

A sárkányok anyja megőrült. A hatalom és a gyász vette el az eszét. A színésznő arcáról minden leolvasható volt. A pusztítás olyan koreográfiát kapott, aminél jobbat eddig nem hogy a tévében, de még moziban sem nagyon láttunk. Lehet furán hangzik, de valószínűleg a valóságban is így festett volna az, ha a középkorban egy sereg, egy sárkánnyal felszerelkezve megtámadott volna egy várost.

Az emberek gyarlók. Ez a történet pedig róluk szól. Azokról az emberekről akiket a pénz és hatalom meg tud rontani, így végül szörnyű tetteket képesek végrehajtani.

Azt is valószínűnek tartom, hogy sokaknak nem tetszett a végkifejlett, mégpedig az, ahogy az úgynevezett főgonosz bevégezte. Nos, a realisztikusságnál maradva, a halál nem mindig látványos. Van, hogy egy hatalmas politikai vezető is úgy hal meg, hogy ráomlik egy épület. Ezért is nem mondom erre, hogy megúszós írói munka, hanem inkább egy olyan váratlan fordulat, ami nem túl kielégítő, mégis így illeszkedik az eddigi történetvezetésbe. Cserébe látványos küzdelmeket kaptunk. A Hegy és a Véreb küzdelme egészen beleégett a tudatunkba, ha szabad ilyen képpel élnem. A katonák közti harc pedig pont annyira volt brutális és véres, amennyire egy ilyen ostrom csak lehet. Úgy vélem azokra a jelenetekre sem lehet egy rossz szavunk sem.

Tehát, akik azt hitték, hogy ennek a történetnek egy boldog befejezése lesz, azok nem figyeltek eléggé.

Forrás: Headline Planet

Hogy mi jöhet ezután? Én személy szerint elég biztos vagyok benne, hogy Dany sikeresen feliratkozott egy listára, amiről csak egyféle módon lehet lekerülni.

Ez is tetszeni fog...