Vasarely: Szerigráfiák, multiplikák - kiállításajánló - Corn & Soda

Vasarely: Szerigráfiák, multiplikák – kiállításajánló

Vasarely finisszázs meghívó

Vasarely finisszázs meghívó

Június 18-ig látható a Vasarely: Szerigráfiák, multiplikák című kiállítás a budapesti Vasarely Múzeum gyűjteményéből a Francia Intézet kiállítótermében.

Victor Vasarelyt (1906–1997) a 20. század egyik kulcsfigurájának tartja a művészettörténet, az op-art, a kinetikus és a nemzetközi geometrikus absztrakt művészet irányadó képviselőjének. A Francia Intézet kiállítótermében látható tárlat Vasarely sokszorosító eljárással készült szerigráfiáit és multiplikáit mutatja be.

Június 16-án, csütörtökön, a kiállítás finisszázsán 17-órától számos ingyenes program – kurátori tárlatvezetés, performansz és előadás is – várja a látogatókat.

17 órakor Imre Györgyi, a kiállítás kurátora tart tárlatvezetést a kiállításban, 18 órakor Eric Fournier, Franciaország magyarországi nagykövete köszöntő beszédet mond, 18.30-tól a Lábán-díjas (2016) Artus-Goda Gábor Társulatának performanszát láthatják az érdeklődők, az est végén 19 órától Kovács György, a Magyar Szitanyomók Szövetségének elnöke tart előadást. A tárlatvezetés magyar nyelven, az előadás magyar nyelven zajlik francia szinkrontolmácsolással. A kiállítás 2016. június 18-ig tekinthető meg, hétfőtől péntekig 10–19 óráig, szombaton 10–17 óráig.

A tárlatvezetés regisztrációhoz kötött, az alábbi emailcímen lehet regisztrálni: info@inst-france.hu

Forrás: Magyar Nemzeti Galéria

Ez is tetszeni fog...