A Virtuózok újévi koncertje indítja 2018-at - Corn & Soda

A Virtuózok újévi koncertje indítja 2018-at

Forrás: jegytrafik.hu

Budapesten aztán igazán nincs hiány a szilveszteri koncertekből. Az új év örömére a magyar zene bölcsője, a Zeneakadémia is kitárja kapuit, hogy helyet adhasson az immár harmadik éve megrendezésre kerülő Virtuózok Újévi Koncertjének, melyhez idén a Visegrádi Négyek is csatlakoznak.

Forrás: sajtóanyag

A Virtuózok hagyományos újévi fellépésének részleteit a december 1-én, a gyönyörű Kőrössy-villában tartott sajtótájékoztatón ismertették. A tájékoztatón jelen volt Dr. Batta András, a Kis Virtuózok alapítványi elnöke, Paller Mariann, a Virtuózok alapítója illetve producere, valamint Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója.

Forrás: sajtóanyag

A zenéről első sorban a Virtuózok eddigi évadainak fődíjasai, Kristóf Réka, Kökény Tamás és Lugosi Dániel Ali valamint két további népszerű virtuóz  fognak gondoskodni, Szüts Apor és Teo Gertler. Az újonnan feltűntek mellett olyan régóta ragyogó csillagok is emelik majd az esemény rangját, mint Kelemen Barnabás, Kossuth- és Liszt-díjas hegedűművész és Horti Lilla, Junior Prima Díjas Operaénekes. A zenei háttérről a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara gondoskodik, élükön a Kossuth- és Liszt-díjas karmesterrel, Kovács Jánossal.

Forrás: sajtóanya

Az idei ünnepi koncert igazán különlegesnek ígérkezik, hiszen a hazai tehetségek mellett a Visegrádi Négyek országainak vendégművészei is fellépnek: Łukasz Dyczko, lengyel szaxofonista, egyben a Fiatal Zenészek Eurovíziós versenyének első helyezettje; továbbá Jan Vojtek, cseh zongoraművész, aki jelenleg a Zeneakadémia hallgatója.

Forrás: sajtóanyag

Ahogyan az a fellépőkből is látható, a 2018-at ünnepélyesen is megnyitó koncert üzenete, hogy a zene országhatároktól és nyelvektől független. A zenét művelni és érezni kell, ezekhez pedig nem szükségesek szavak. Az üzenetet szimbolizálandó a programban a Visegrádi Négyek tagországainak legnagyobb zeneszerzőinek művei hangzanak majd fel: Liszt Ferenc, Bartól Béla Antonín Dvorak, Frédéric Chopin és Henryk Wieniawski.

Forrás: sajtóanyag

A klasszikusok mellett két kortárs zeneszerző művei is bekerül a repertoárba, melyek kifejezetten e neves alkalomra íródtak : a hangverseny nyitánya Pejtsik Péter, a 2002-es Berlini Filmfesztivál Special Prix Europe díjas zeneszerző műve lesz, illetve felhangzik majd Kovács Béla, Kossuth-díjas zeneszerző Hommage á Kodály című műve is.

A hangversenyt az MTVA jóvoltából a Duna Televízió is élőben közvetíteni fogja január elsején 19.35 órától. A Virtuózok rendkívül pozitív és kedves ügy. Jövőre harmadszorra tűzzük műsorra a Virtuózok újévi koncertjét, amely igazán különleges eseménynek ígérkezik, ahol Liszt és Bartók műveitől kezdve a V4 országok zeneszerzőin át a kortárs darabokig izgalmas válogatást kapunk. – mondta Vaszily Miklós, az MTVA igazgatója.

A koncertre jegyet vásárolni az alábbi linken lehetséges. Boldog új évet!

 

Ez is tetszeni fog...