Vol.04 – a Vesc-Art pályázat finalistáinak kiállítása - Corn & Soda

Vol.04 – a Vesc-Art pályázat finalistáinak kiállítása

Vol.04 címmel 2017. június 2-án nyílik kiállítás hat tehetséges fotóművész munkáiból a Gregersen Art Pointban. A Vesc-Art idén immár negyedik alkalommal hirdetett pályázatot.  Ebben az éveben a Szociális/Társadalmi Identitás témában várták a pályamunkákat. A harminckilenc pályázó közül szakmai zsűri választotta ki azt a hat tehetséges fiatalt, akiknek munkái júniusban a Gregersen Art Pointban lesznek láthatók.

Forrás:KortársPR

A Vesc-Art programot a Vescot Mérnökiroda Kft. alapította azzal a céllal, hogy segítséget nyújtsanak a pályakezdő művészeknek karrierjük indításakor. Az idei pályázaton kiválasztott alkotások reflektálnak az egyéniség felépítése, a társadalmi szerepek és a szociális identitás témakörök valamelyikére.

A tavalyi kiállítás
Fotó: Baksa Gábor

„Mindenki belekényszerül társadalmi szerepekbe, amelyekre rárakódnak még a szabadon választott identitás jegyei megalkotva a képet, amit a külvilág felé mutatunk. Ezek meghatározzák mindennapi életünk legfontosabb, ugyanakkor a legapróbb döntéseit is. Nemi identitás, vallási identitás, testünk, mint médium, ruházat, smink, hajviselet, nyelvhasználat stb. Identitásunk egyre inkább választottá válik, például ki lehet lépni a nemzeti hovatartozás kötelékéből, emigrációban új nemzeti köteléket lehet kialakítani.” – olvasható a pályázati kiírásban.

A harminckilenc beérkezett pályázatból a szakmai zsűri döntése alapján hat művész munkái kerültek kiválasztásra, akiknek alkotásait a június 2-án nyíló kiállításon láthatja a nagyközönség a Gregersen Art Pointban.

A tavalyi kiállítás
Fotó: Baksa Gábor

Kiállító művészek: BALOGH Viktória, GÖTZ Krisztina, GYERMÁN Petra, NAGY Tibor, NOVÁK Márton, WEINRAUB Róbert

Az elmúlt 3 év alatt 13 tehetséges, izgalmas, útját kereső fiatal művész kapcsolódott hozzánk. Rendkívüli, meghatározó élmény a velük való találkozás. 13 különleges nézőpont nyitott számunkra új kapukat a világra, inspirált rácsodálkozásra új gondolatokkal és adott más értelmet a megszokottnak.”- meséli a programról Tóth Veronika, a Vescot Kft. ügyvezető igazgatója.

A tavalyi év fődíjas művésze Kovács Dávid volt, az Aszfalt című sorozatával.

A tavalyi év fődíjas művésze Kovács Dávid a díj alapítóival, Tóth Veronikával és Ács Lászlóval
Fotó: Baksa Gábor

A kiállítás 2017.06.02. és 2017.06.16. között nyitvatartási időben látogatható.

Megnyitó időpontja: 2017.06.02., 19.00

Helyszín: Gregersen Art Point, 1093, Lónyai utca 31.

További információ a megnyitóról az esemény Facebook oldalán található.

Forrás:KortársPR

 

Ez is tetszeni fog...