Will Smith az etyeki New Yorkban járt - Corn & Soda

Will Smith az etyeki New Yorkban járt

Will Smith hazánkban forgatott és tavaly ősszel Budapesten járt a Gemini Man premierje kapcsán. A filmről a tavaly kritikánk a cikk végén olvasható újra.

Will Smith és mögötte a budapesti Széchenyi tér

A látogatásának egyik oka az volt, hogy a film számos jelenetét Budapesten és környékén vették fel. Will Smith 2018-ban az etyeki Korda Stúdió New York-ot megjelenítő díszletei között is forgatott, mely jelenet a cikk végén megtekinthető. (Az etyeki New York díszletváros megtekinthető a Korda Filmpark vezetett élménytúrája során.)

Will Smith a film budapesti Szabadság téri jelenetben

A Gemini Man című film Ang Lee, a tajvani származású, kétszeres Oscar-díjas filmrendező alkotása. Ang Lee a Tigris és sárkány, a Túl a barátságon és a Pi élete című filmekkel ért el nagy sikereket. Ahogy már egyre több szuperprodukcióban, úgy a Gemini Man-ben is sok magyar filmes szakember dolgozott.

Jerry Bruckheimer producer, Will Smith és Ang Lee rendező a budapesti sajtótájékoztatón
Fotó: Papajcsik Péter

2018-ban Will Smith forgatott a Szabadság téren és a Széchenyi fürdőben. A Gellérthegyen vettek fel egy kávézós jelentét, valamint a Hősök tere és a Budai Vár is szerepel a produkcióban. A filmben az is jól látszik, hogy a világsztár a pátyi fenyvesek melletti tisztáson hasal egy gépfegyverrel, és lőni készül.

Will Smith a Lánchídon

Jerry Bruckheimer producer elmondta, hogy először Párizsban akartak forgatni, de Ang Lee rendezővel ellátogattak fővárosunkba, és a helyszínek bejárása után átírták a forgatókönyvet annak érdekében, hogy Budapesten játszódjon a történet. Jerry Bruckheimer már járt Budapesten a korábbi produkciói miatt, és szerinte nagyszerű adottságai vannak a fővárosunknak. Jerry Bruckheimer szerint a hidak, a múzeumok, a Budai Vár mind gyönyörű helyszínek a filmhez, ezért választották a Gemini Man forgatáshoz Budapestet.

Will Smith a forgatás miatt 2018-ban több hétig tartózkodott Budapesten. A világsztár elmondta, hogy nagyon élvezte a forgatást, mert Budapest igazi drágakő, hosszú és elképesztő történelemmel. Kiemelte a város építészetét, mely több évszázad színes egyvelegét mutatja.

Takács Gergely

A Gemini Man trükkmestere volt az a Takács Gergely, aki már számos nemzetközi szuperprodukcióban dolgozott. Takács Gergely az Origonak nyilatkozta:
„Ha elvállalok egy munkát, arra háromféle okom lehet: fizethet jól, érdekelhet a projekt, és tanulhatok valami újat. A Gemini Man tanulás volt: a Weta effektesei a legjobbak a világon, épp az Avatar folytatásain és az Alita: A harc angyalán dolgoztak, a Gemini Man pedig a létező legfejlettebb technológiával készült. Nyolc hetet dolgozhattam Will Smithszel és Ang Lee-vel, és érdekes módon a legkönnyedebb, legnyugisabb forgatás volt, amiben valaha részt vettem, mindenki vérprofi volt, nem volt csúszás, se túlóra, se idegeskedés.”

Will Smith Budapesten

Will Smith, Ang Lee és a producerek, Jerry Bruckheimer és David Ellison tavaly szeptemberben visszatértek Budapestre a Gemini Man premierje alkalmából.
Will Smith budapesti tartózkodása alatt számos fotót készített, például az egyiken az Andrássy út felett, az Operaház tetején ül, mögötte a Bazilika és Gellérthegy látszik. Will Smith a Várban sajtótájékoztatót és közönségtalálkozó tartott, majd a Gemini Man világpremier vetítésére ugrott be az egyik Cinema City-be. Az hab volt a tortán, hogy a sztárt Budapesten érte a születésnapja, amit úgy ünnepelt, hogy a Bazilika előtt egy ingyenes, fergeteges hangulatú koncertet adott.

Will Smith születésnapi koncertje a Bazilika előtt

Will Smith a Blikknek nyilatkozta: „Egy hónapot töltöttem itt korábban, hiszen a színészek életében természetes, hogy ahol forgatunk, oda is költözünk, együtt élünk a helyiekkel. Lenyűgözött Magyarország, megszerettem ezt a helyet, így mindig nagyon jó érzés visszatérni.”

Ez is tetszeni fog...