Wiz Khalifa a hollywoodi sztárokat is megtáncoltatja a Szigeten - Corn & Soda

Wiz Khalifa a hollywoodi sztárokat is megtáncoltatja a Szigeten

Elindult a jubileumi, 25. Sziget Fesztivál  és a pörgős mínusz egyedik nap után egy ütősnek ígérkező nulladik nap következett, még több helyszínnel és koncerttel. Kinyitotta kapuit többek között az A38 Sátor, a TELEKOM ELECTRONIC BEATS ARENA és a VILÁGZENE  SZÍNPAD is dalra kapcsolt mától. Ezeken a helyszíneken a legkülönbözőbb stílusokkal találkozhatnak a fesztiválozók. Trance és electro house vonalon Maurice West és a W&W duó szolgáltatta a ritmust, s visszatért a februári teltházas koncertje után a Kensington is.

i.ytimg.com

Ugyanakkor a hazai előadók is képviseltették magukat. A Petőfi Rádió – Telekom VOLT Fesztivál Színpadnál Szabó Benedek és a galaxisok adott helyzetjelentést a budapesti éjszakákról, de ugyanitt csábít majd el mindenkit Péterfy Bori & Love Band is. A Világzenei Színpadon a honi világzenéből kaphattak ízelítőt a részvevők például a Söndörgőtől.

A Nagyszínpad első két előadója ezúttal az érzelmesebb, szívhez szólóbb vonalat követi. 16 órától az Egyesült Királyság legsikeresebb jazz előadója, a multiinstrumentalista JAMIE CULLUM játszott, őt pedig a már visszatérő Tom Odell követte, aki egy szál zongorával és lenyűgöző, karizmatikus előadásmódjával mindig leveszi a közönséget a lábáról. A romantika után kissé vadabb vizekre evezik a Sziget a skót Biffy Clyro-val, akik jelenleg Ellipsis című új lemezükkel turnéznak. Az este fő fellépője pedig Wiz Khalifa lesz. A rapper jegyzi a világ egyik legsikeresebb dalát YouTube-on, a Paul Walker emlékére írt számát. A nagyágyú rapper emellett jelenleg új lemezén dolgozik, melyről remélhetőleg mi is hallhatunk már egy-két szerzeményt. A tánc biztosan nem marad el ezúttal sem.

De nemcsak új zenei helyszínekkel bővül a 25. Sziget mától, hiszen kitárta kapuit a csodák birodalma, a Cirque Du Sziget is! Itt minden délután a Baross Imre Artistaképző növendékei kápráztatják a fesztiválozókat legújabb műsorukkal. Őket az öt hölgyből álló spanyol COMPAÑIA VAVEL CIRCUS társulat Garbuix előadása követett. A kilátogatók találkozhatnak még kettő, a legjobbak között emlegetett kanadai társulat is a Machine De Cirque és az estéket záró Cirque Alfone Barbu című előadásával. És ez még nem minden! A Cirque Du Sziget a sátrán túl,  minden nap 16.00 és 21.00 között ámuldozhatnak a látogatók a kenyai The Black Blues Brothers, az olasz Circoriccio és Dario Rossi és a québeci Mr. Banana Show műsorán. Amikor pedig a nap éjbe fordult át, az itteni műsorra minden este tűzzsonglőr-show teszi fel a koronát.

artnews

A 25. Sziget Fesztivál ugyanakkor a hollywoodi sztárok számára is csábító program. A rendezvény  nyitó napján egymás után érkeztek a filmcsillagok a fesztiválra. Úgy tűnik, míg az Egyesült Államokban a Coachellára járnak a filmcsillagok, addig Európában a Szigetet választották. Azt már megszokhattuk, hogy a hazai celebek sosem hagyhatják ki a Szigetet, mostanra azonban Hollywoodi Sztárok sora is felfedezte magának kedvenc fesztiválunkat, így a Szigeten nem csak a színpadon adják egymás kezébe a mikrofont a sztárok, de már a közönség soraiban is egyre több csillagot fedezhetünk fel.

Felbukkant például Ashton Kutcher, aki szeptemberig beköltözött Budapestre és gyakorlatilag beleszeretett a magyar fővárosba. Testőrök nélkül, folyamatosan járja a várost, amit gyönyörűnek tart. Tegnap azonban azt is megtudta, milyen is a kontinens egyik legnagyobb fesztiválja, ugyanis ott volt a Szigeten, feleségével, Mila Kunis-szal együtt. Szintén kinézett a Szigetre a Miami Vice Larry Zito nyomozójaként, a Vasember 2 (Iron  Man 2, 2010)forgatókönyvirójaként vagy Jennifer Aniston férjeként – ki mit választ – ismert Justin Theroux. És eljött a számos filmből, korábban Az ismeretlen Drakulából (Dracula Untold, 2014) vagy a Három testőr Aramisaként ismert, mostanában pedig a Szépség és a Szörnyeteg Gastonjaként címlapokra került Luke Evans is.

petofilive.cms

Ez is tetszeni fog...