Az idei év első budapesti koncertjével és sosem hallott új dalokkal zárja a nyarat a yesyes - Corn & Soda

Az idei év első budapesti koncertjével és sosem hallott új dalokkal zárja a nyarat a yesyes

A koronavírus miatti kényszerpihenő után augusztus 27-én végre újra közönség előtt zenélhet Szabó Ádám és Katona Tamás, azaz a yesyes zenekar. A srácok 2020 első budapesti koncertjével búcsúznak el a nyártól az A38 Hajó Tetőteraszán, ahol több új, még kiadatlan dalt is előadnak majd.

Fotó: Pálmai Gergő
Fotó: Pálmai Gergő

Egy kollégiumi szobában született meg a yesyes együttes, a közös álmok pedig hamar valóra is váltak. Szabó Ádám (ének, harmonika) és Katona Tamás (dob) rendíthetetlenül hisz az igenek erejében. Pozitív gondolkodásuk 2018-ban egészen A Dal verseny döntőjéig juttatta el őket az „I let you run away” című dalukkal, amit a Los Angelesi Trap Nation is felkarolt, és mára már több mint 5 millió megtekintéssel büszkélkedhet. A fiúk nem szeretnék beskatulyázni magukat, próbálnak minél többféle zenei gondolkozásmódot belevinni a számaikba. A downtempo, drum and bass és pop is ötvöződik a hangzásvilágukban. Az elektronikus vonalat a harmonika és klasszikus dob egészíti ki.

Bár a koronavírus-járvány miatt törlésre került számos koncert és fesztivál, a yesyes a karantén időszaknak is megtalálta a jó oldalát. Folyamatosan új dalokon dolgoztak és egy olyan setlistet állítottak össze az augusztus 27-i fellépésükre, amit eddig még sehol sem hallhatott a közönségük.

„Óriási felszabadultságot érzek, ugyanis nagyon rég koncertezhettünk emberek előtt. Egy zenész csak így létezhet szabadon és teljes szabadsággal, ha a közönségével együtt élhetik meg a pillanatot. Szeretném persze, hogy hatalmasat szóljon az este, de most mindennél fontosabb az, hogy végre megint zenélhetünk

– mesélte Szabó Ádám, aki már elképesztően várja, hogy az A38 Hajó színpadjára állhasson, ahogyan az együttes dobosa, Katona Tamás is.
Fotó: Pálmai Gergő

„Szerencsére pozitív irányba formált az elmúlt pár hónap! Sokat gyakoroltam és fel is vettek a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre harmonika szakára, amit kétlem, hogy a közeljövőben megcsináltam volna, ha nincs a pandémia. Emellett pár hónapja elkezdtem edzeni és máris jobban érzem magam a bőrömben így, hogy látom az eredményeit a kitartó munkáknak! Dalokat is írtam, amiket borzasztóan szeretnénk már megmutatni mindenkinek!”

– vallotta be Ádám.

A srácokat eddig főleg az angol nyelvű felvételeikről ismerhettük, most azonban számos magyar dallal is készülnek a koncertre, ahol két kedves barátjuk, Nagy Betti és Diószegi Kiki (a Down For Whatever frontembere) is be fognak ugrani egy-egy szám erejéig. Egy zenekari megbeszélésen döntötték el, hogy új fejezetet nyitnak a banda életében. Tehát, akik szeretik a yesyes magyar szövegű dalait, azok most örülhetnek, ugyanis cunamiként rájuk fognak zúdítani egy pár nótát.

yesyes koncert az A38 Hajó Tetőteraszán

Helyszín: A38 Hajó

Időpont: 2020. augusztus 27., csütörtök, 18:00–22:00

Jegyár: Jegyár elővételben 2020. augusztus 26.-ig – 1499 Ft // Jegyár a helyszínen – 1999 Ft

Jegyvásárlási link: https://www.a38.hu/hu/program/yesyes-hu-19982

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/276784630316419/

Ez is tetszeni fog...