Zene a képekben - orgonadallam-vetítés Fekete Nándor-módra - Corn&Soda

Zene a képekben – orgonadallam-vetítés Fekete Nándor-módra

Az Örömzene koncertsorozat szeptemberben újra a komolyzene kedvelőknek kedvez, hiszen a komolyzene sokszínűségét igyekszünk eljuttatni mindenkinek. A sorozat első darabjaként egy igazán különleges előadással készülünk a közönségnek, ugyanis a Zene a képekben című előadáson egy orgona koncertnek lehetnek szem- és fültanúi az érdeklődők.

Forrás: nandorogona.hu


Fekete Nándor orgonaművész fotóvetítéssel egybekötött összművészeti látványkoncertje, 2017. szeptember 14-én csütörtökön 18 órától, Budakalászon, a művelődési ház Báltermében látható és hallható. A többszörösen nívódíjazott, kiváló zeneakadémiai diplomát szerzett előadónak – Európa legmodernebb szállítható koncertorgonájával a birtokában – több száz telt házas, nagy sikerű templomi, rendezvénytermi és szabadtéri hangverseny fűződik már a nevéhez.

Zene a képekben” címmel ezúttal egy olyan programzenei összeállítást álmodott meg, amely már a zenével egyenrangú szintre emeli a látványelemeket. A hangversenyen a közönség azokat a zenéhez időzített művészi fotókat láthatja a kivetítőn, amelyek a zeneszerzők lelki szemei előtt is lebeghettek a művek megalkotása közben. Ennek köszönhetően a publikum még jobban megérti és átéli az éppen soron következő orgonadarabot. A fotósorozat elkészítéséhez minden adott volt abban a városban, ahol zenei pályafutása kezdetét vette, Miskolcon. Így jött az ötlet, hogy eme összművészeti produkcióra K. Orosz Ila fotóművészt kérje fel, aki helybeliként ismeri a környék összes csodáját.

Az egyórás látványkoncerten sokak által ismert, világklasszis zenekari alkotások zseniális orgonaátiratai sorakoznak fel, és ez alkalommal sem maradhatnak el tolmácsolásában a zeneművek hátteréről szóló történetek, amelyek továbbsegítik megértésüket, a varázslatos hangulatú képek mellett.

Ízelítőül:

Műsoron:
•Antonio Vivaldi: A négy évszakTavasz, Tél
•Ludwig van Beethoven: Holdfény szonáta, Örömóda
•Edvard Grieg: I. Peer Gynt szvit

Ez is tetszeni fog...