A Zygote a frászt hozza ránk - Corn & Soda

A Zygote a frászt hozza ránk

Zygote

A Volume 1 új része, a Zygote, ahogy azt az előző cikkünkben írtuk, tegnap ki is jött. Melegen ajánljuk minden sci-fi horror rajongónak, mert egyszerűen király cucc!

Az Oats Studiosnál tényleg nem szórakoznak. Olyan ütemben gyártják a jobbnál jobb rövidfilmeket, hogy csak kapkodjuk a fejünket. A Volume 1 sorozatnak eddig mindegyik része szinte hibátlan volt. Persze rövidfilmekről beszélünk, de ahogyan azt korábban a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál rövidfilmjei kapcsán megtapasztaltuk, ebben a műfajban is lehet trágyát és aranyat is találni.

Amennyiben nem szeretném elspoilerezni nektek a történetet, úgy csak annyit árulhatok el róla, hogy nem szeretnénk egy olyan világban élni, amit Neill Blomkamp vizualizál. Természetesen ez egy horrornál csak jót jelent.

Ezúttal egy olyan jövőképet kapunk, amiben egy az északi sarkon működő bányászcég összes dolgozóját, kettőt kivéve, kiirt valami. Csupán egy biztonsági ember és egy laboros lány él már. Utóbbit alakítja Dakota Fanning, aki úgy látszik, még Ripley szerepében is megállná a helyét.

Oké, ezzel az utolsó mondattal talán lelőttem, hogy mi vár rátok, de van itt még meglepetés bőven, szóval nyugi! A lényeg, hogy Blomkamp 20 percben képes olyat alkotni, ami a végig fenntartott feszültség mellett még kellően kidolgozott is. Kerek, egész történeteket kapunk, mégis úgy, hogy a végeztével letaglózva ülünk a gép előtt, mert a percek alatt megismert karakterek magukkal ragadnak minket. Szóval ha van 20 percetek, és nincs a környéketeken gyerek, akkor feltétlenül nézzétek meg a Zygote című alkotást.

Ez is tetszeni fog...