24. Collectormania Comic Con Birminghamben - Corn & Soda

24. Collectormania Comic Con Birminghamben

A Collectormania ezúttal Birminghamben a NEC-ben (National Exhibition Center) találta meg otthonát. Idén 24. alkalommal rendezték meg a népszerű eseményt, amely a Film & Comin Con Birmingham hozzájárulásával jöhetett létre. A hétvége mindenképpen igazi csemege volt a helyszínre látogatóknak, hiszen még óriási játékkiállítás is volt a kongresszusi központ-szerű NEC-ben. Most erről hoztunk képes beszámolót!

Én még sosem jártam Comic Conon ezelőtt. Hiába nézek egészen sok sorozatot, a Marveles, képregényes világ azért elég távol esik az érdeklődési körömtől, de ahogy beléptem a hatalmas hangárszerű kiállítóterembe, már láttam, hogy ezt jobb lesz nem hangoztatni. Mindennek ellenére én is nagyon jól éreztem magam a beöltözött emberek forgatagában. Emellett találkoztam mozis, Stephen Kinges, Supernatureles csecsebecsékkel is, amelyek bizony az én szívemet is megmelengették. Szinte elképzelni sem tudtam, hogy mennyi pénzt hagyhatnak a helyszínen az igazi rajongók. A standok zsúfolásig telve voltak Pokémonos, Disneys, Walking Deades, Trónok harcás és mindenféle ajándékokkal. Lehetett vásárolni képeket, rajzokat, régi posztereket és pólókat, még engem is azonnal beszippantott a standok színes forgataga.

Emellett persze dedikálások is voltak. Az eseményen részt vett John Barrowman (Torchwood, Arrow), Amanda Tapping (Stargate SG1, Sanctuary). De emellett érkeztek a Buffyból is szereplők és a Trónok harcából is. Volt szerencsém távolról megszemlélni Kristian Nairnt (Hodor) és Daniel Portmant (Podrick) is. A résztvevők listája persze ennél jóval hosszabbra nyúlt, érkeztek még régi Supermanes és Doctor Who-s szereplők is. A teljes névsort ide kattintva lehet megtekinteni.

A dedikálások mellett beszélgetéseket is tartottak, amelyekre előre lehetett regisztrálni. De az igazi rajongók tényleg kitettek magukért a Cosplay részlegen. Olyan elképesztő jelmezeket láttunk, hogy az igazi szereplők is megirigyelhették volna őket. A helyszín egyik részén ezeket a Cosplayes felvonulásokat lehetett megtekinteni és fényképezni a tényleg felkészült embereket.

Birmingham következő hatalmas Comic Conja novemberben kerül megrendezésre, az MCM Comic Con az Egyesült Királyság legnagyobb sorozatos, képregényes eseményének mondja magát.

Az biztos, hogy én nagyon jól éreztem magam, ahhoz képest, hogy még sohasem vettem részt hasonló rendezvényen. Minden korosztály képviseltette magát a helyszínen, és most már biztosan merem állítani, hogy az is jól érezheti magát egy ilyen eseményen, aki nem hardcore képregény rajongó.

Ez is tetszeni fog...