25. Sziget fellépők - második felvonás - Corn & Soda

25. Sziget fellépők – második felvonás

A negyed évszázados 25. Szigetes bejelentés elég gyengére sikerült decemberben, ennél pár fokkal erősebb neveket kaptunk a már régen beígért januári lineuppal.

Azt már tavaly megtudhattuk, hogy idén  Major Lazer  End Show with Dimitri Vegas and Like Mike lesz a zéróbuli, valamint fellép a Two Door Cinema ClubTom OdellBad ReligionDJ ShadowMac DeMarcoVince StaplesW&WOliver HeldensWE ARE GTAKensington,  Oh Wonder  és a GusGus.

Persze aggodalomra semmi ok, ha valaki még mindig nem talált semmit, ami miatt megérné kiváltania a 2017-es Sziget Fesztivál belépőjét, még fél év van, hogy igazán nagy headlinerekkel lepjenek meg minket a szervezők, és nem egy nagy név jár augusztusban Európa szerte.
Elsőként egy a Szigeten veteránnak mondható névvel nyitottak, hiszen a lecesteri Kasabian már többször is fellépett a nagyszínpadon. Idén új anyaggal érkeznek, ráadásul azon indie rock zenekarok közé tartoznak, akik húsz év alatt egyszer se okoztak csalódást, mindíg képesek megújulni, ugyanakkor megtartják sajátos Kasa-hangzásukat. Valószínűleg új anyaggal érkeznek majd a fesztiváltra, mivel hatodik albumuk őszre várható.

Harley Edward Streten, ismertebb nevén Flume egészen Ausztráliából érkezik a Sziget színpadára. Flume még csakkét stúdió albummal büszkélkedhet, de olyan nevek dalait mixelte, mint Lorde, az Arcade Fire vagy éppen Sam Smith, és már most rengeteg zenei díjat tudhat magáénak.

Az amerikai Interpol sem ismeretlen a gyakorlott Szigetlakók számára, ők sem először lépnek fel a fesztiválon. A szintén idén húsz éves zenekar mindíg megtölti a nézőteret, valamint tőlük is sanszos még idén valami új anyag.

A punkrockerreknek a Bad Religion mellé bejelentették a Billy Talentet, és bár keméynebb zenékből még igen gyéren áll a felhozatal, már most jobban állunk, mint a tavalyi elpopposodott headlinerekkel. Én személy szerint vagy valami kora délutáni nagyszínpados, vagy esti A38-as fellépésre tippelnék.

A jazz-pop kedvelői se maradnak koncert nélkül, nekik ott lesz Jamie Cullum. Gyakran csak egy zongora társaságában lép fel, de ugyanúgy fellép nagy orchestra kíséretében. Mindkét esetben, mi csak örülünk neki.

A szintén brit Charli XCX számomra teljesen ismeretlenül csengett, aztán rá kellett jönnöm, hogy csak a neve nem ismerős, a zenéjét már rengetegszer hallottam. Itt jön a lineup popzene része, aki még nem hallott tőle semmit, valószínűleg aggastyánként él a hegyekben. Az elborult, cukormázas klippek és fülbemászó popzene kedvelőinek.

Számomra a legnagyobb boldogságot a The Kills bejelentése jelentette. Már nagyon régóta szerettem volna élőben látni Alisson Mosshartot, bér jobban preferáltam volna Jack White-tal a Dead Weatherben, de Jamie Hince társaságában is szívesen végigtombolom az indie rock zenekar koncertjét.

Megint egy brit popzenekar került a lineupra, bár a Clean Bandit inkább az elektro vonalat képviseli, és manapság a csapból is ők folynak.

Az elborultabb elektro rajongóknak visszatér a szintén brit Metronomy, hogy újra a Szigeten verjék fel a port táncikoló közönségükkel. Rájuk nem lehet csak egy helyben álldogálni.

A The Pretty Reckless a rockosabb vonalat erősíti. A gyerekszínészből lett rocksztár, Taylor Momsen zenekara először lép fel a fesztiválon, de reméljük, nem utoljára.

Danny Brown is a fellépők közé került a hiphop rajongók nagy örömére. Ő is valószínűleg az A38 színpadon lesz látható, ha  a tavalyi séma szerint rendezik el a fellépőket.

A Crystal Fighters tavaly csak az afterparty-n lépett fel a Parkban, idén viszont visszatérnek a fesztiválra. A brit/spanyol/baszk elektrohippi zenekar nagyon népszerű a szitizenek körében.

A német DJ, Fritz Karlbrenner is ellátogat hozzánk egy buli erejéig.

Természetesen nincs Sziget Leningrad nélkül.

 

Cashmere Cat is érkezik egy dj szettel egyenesen Norvégiából.

Pár éve már a Jagwar Ma is fellépett az A38 színpadon, és teljesen pozitívan csalódtam bennük. Bár nagyon tetszik az elektronikával kevert pszichedellikus szörfös zenéjük, arra számítottam, hogy pár dal után unalmas lesz.Tévedtem.

Sunnery James Ryan Marciano is a fellépők között!

Végül, de nem utolsó sorban Maurice West!

Napijegyek és bérletek a megszokott formában kaphatóak a Sziget hivatalos honlapján, illetve idén is van diákprogram, aminek keretein bell féláron juthatsz bérlethez.

Augusztusban találkozunk a Hajógyárin!

 

Ez is tetszeni fog...

Hozzászólások

  1. […] eddigi fellépők listáját itt csekkolhatod, és akkor vegyük sorra a 22 új nevet, amit a fészbukon és egyéb kommentek […]