Nyerj belépőt a LUX filmnapokra! - Corn & Soda

Nyerj belépőt a LUX filmnapokra!

Mint arról már több ízben beszámoltunk (korábbi cikkeink itt és itt olvashatóak) november 8. és 10. között ismét az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatják be az Európai Parlament filmművészeti díjára, a LUX filmdíjra jelölt döntős alkotásokat. Az idei filmkínálat különlegessége, hogy egy Oscar-nevezett alkotás mellett a legprominensebb hazai fesztiválok, a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál és a Jameson Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál fődíjasai is szerepelnek a válogatásban. Cikkünkből az is kiderül, hogy vehettek részt a vetítéseken!

A versenyben lévő három döntős alkotást – bár témájukban és stilárisan különbözőek – a díj hagyományaihoz híven összeköti az európaiság, az európai identitás komplex kérdésköre, melyhez a szerzők valós élethelyzeteken és kihívást jelentő szituációkon keresztül közelítenek. Valeska Grisebach Western (2017) című alkotása szokatlan vendégmunkás-történetben ábrázolja Kelet- és Nyugat-Európa találkozását. Amanda Kernell Számi vér (Sameblod, 2017) című filmdrámája a kisebbségi létről, diszkriminációról és önérvényesítésről beszél, Robin Campillo 120 dobbanás percenként (120 battements par minute, 2017) című filmje a korai 90-es években induló AIDS-aktivizmus történetébe enged bepillantást. A nyitóvetítés előtt kávéházi beszélgetéssel várják az érdeklődőket, téma a  női alkotók perspektívái a kortárs filmgyártásban.

Ha szeretnél részt venni a vetítéseken nincs más dolgod  mint kitölteni az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájának Facebook-oldalán található rövid kvízjátékot és máris Tiéd lehet a belépő ezekre a tényleg különleges és itthon ritkán látható filmekre! Játékra és mozizásra fel!

Ez is tetszeni fog...