A pusztában, a Tiszán, és egy repülőgépen is zenélt a Roxtaz - Corn & Soda

A pusztában, a Tiszán, és egy repülőgépen is zenélt a Roxtaz

Emlékeztek még a hajón mixelő srácokra? A Roxtaz az ígéretük szerint továbbvitte az ötletet és egy hajó után a szárazföldön és a levegőben is mixelgettek kicsit.

Egy idén alakult szegedi központú party-sorozat, a One Nation a Dél-alföldi régió klubjaiban, fesztiváljain szórakoztatja a fiatal, elektronikus zenét kedvelő közönséget. Ennek keretein belül a Roxtaz, azaz Fekete Gergő (DJ, producer), Nyári Zsolt (DJ), és Dillmann Dénes (manager, ötletgazda) megvalósította az elsőre totál elmebetegnek tűnő ötletet, hogy olyan helyeken zenéljenek, ahol azt a legkevésbé várnánk.

A három részes Roxtaz – Földön |vízen | levegőben élő DJ minimix sorozat első részét már láthattátok. Akkor a Szegedi Ifjúsági Napok idején egy a Pontoon Boat által biztosított hazai készítésű mini luxus katamaránon a Tisza szegedi, belvárosi részénél, lényegében a két híd között. keverték a muzsikát.

Másodszor egy nyár-végi napsütéses délutánon a Mórahalmi Bivalyrezervátum közönség előtt is nyitott kilátójában készült el a felvételük. A látvány magáért beszél. Mintha kitekintést nyernénk egy afrikai oázis világába. A zene itt is a környezethez és az előre megálmodott képi világhoz igazodik. Ez a földön epizód.

A harmadik, befejező epizód, lett az igazán nagy durranás. A felvétel ténylegesen a levegőben került rögzítésre szeptember elején.

A Goldtimer Alapítvány által a közelmúltban felújított és üzemeltetett, több mint 80 éves Szovjet gyártmányú LI-2-es típusú gép adott ideiglenes otthont a videó elkészítéséhez. A repülés valamivel több, mint egy órán át tartott. Budaörsről, a gép bázisrepülőteréről repültek le a szegedi repülőtérre, ahol a gép a három napos Szegedi Repülőnapokon tett szolgálatot a különleges sétarepülések terén.

Az egy órás út közepén, a gép repülési magasságának elérése után került rögzítésre az október 30-án publikált videó. Az egyik legszebb rész, amikor a gép beúszik Szeged fölé és a gyönyörű belváros látható felülről. Az valami csodálatos.

A srácoknak nem volt egyszerű dolguk, hiszen amellett, hogy minden eszközt szigorúan rögzíteni kellett a gépen az esetleges balesetveszély elkerülése végett, még a DJ felszerelések és a hangfal működéséhez szolgáló áramellátást is biztosítani kellett valahogyan. Ezt többszöri helyszíni vizsgálat és bejárás előzte meg. Végül a PyroMaxx Kft nyújtott ebben segítséget. Munkatársuk direkt ehhez a repüléshez, és a használt eszközökhöz készített egy különleges akku-pakkot, ami végül tökéletesen kielégítette az áramellátási igényt.

Némileg gondot okozott a videón, a rögzített kamerák miatt annyira nem észlelhető turbulencia és repülőgépmozgás is. Ilyen körülmények között azért nem túl ideális negyedórán át állni és zenélni. de hát valamit valamiért.

Végeredményben egy olyan projekt jött létre a befejező videó elkészülésével, aminek Magyarországon, de még a világon sincs igazán párja.

A videót készítette: Redfocus films, a Szegedi Szabadtári Játékok és REÖK videós partnere.

A projekt támogatói: Goldtimer Alapítvány, Szegedi Repülőnapok, Pyro Mayóx Kft, Redfocusfilms

Ez is tetszeni fog...