Archer - vége a hatodik évadnak - Corn & Soda

Archer – vége a hatodik évadnak

vlcsnap-2015-04-10-11h20m02s169
A Vice után egy újabb hullámvasút? Egyértelműen. Az Archer ezúttal is felváltva szállította a nagyon jó, illetve kevésbé jó részeket. Pozitívumként azt tudnám megemlíteni, hogy a készítők igyekeztek visszatérni az alapokhoz és a hangulat valóban sokszor az első évadot idézte, viszont ebből adódik a legnagyobb negatívum is – mégpedig, hogy a poénok legtöbbje már elcsépeltnek és kiszámíthatónak hatott.

Amikor elindult az évad, az volt a legnagyobb félelmem, hogy Archer és Lana kislányával majd nem tudnak mit kezdeni. Azonban a finálé után kijelenthetem: mindvégig nagyon profin kezelték Abbiejeant, Lana anyasága és Archer növekvő felelősségtudata is minőségi módon lett bemutatva. Archer, mint karakter, jobb lett, csak sajnos így már kevésbé szórakoztató (azért az eset a Kane házaspárral a jakuzziban még így is az év egyik legviccesebb momentuma lett).

vlcsnap-2015-04-10-11h20m30s177

Külön jó pont jár azért, hogy a Vice hibáit is sikerült orvosolniuk, ami elsősorban abból állt, hogy visszavettek Pam szerepéből. A duci személyzetis nyilvánvalóan akkor a legszórakoztatóbb, ha nem kap kiemelt figyelmet, és nem erőltetik Archer mellé egyfajta második főszereplőnek.
A legnagyobb dicséret azonban kétségkívül a liftes epizódért jár. Bezárni az összes karaktert egy kis helyre – ez nagyon könnyen rosszul is elsülhetett volna, ehelyett húsz percnyi tömény szórakozást kaptunk. Az Archer karakterei elég erősek ahhoz, hogy egy részt, egy évadot, sőt, az egész sorozatot cselekmény nélkül is elvigyék a hátukon. Részemről semmiképp sem bánnám, ha minden évadban lenne legalább egy ehhez hasonló liftes epizód.

vlcsnap-2015-04-10-11h22m13s233

Voltak azonban kihagyott ziccerek is az évadban – fájdalmas volt, hogy az 51-es körzetben lévő potenciált nem használták ki, és hogy gyakorlatilag semmit sem kezdtek az ígéretes helyszínnel, mint ahogy a finálé sem egészen úgy sült el, ahogy kellett volna. Túl sok volt Slaterből is, akit néha mintha már csapattagként kezeltek volna az írók. Szerencsére a folytatásban nem valószínű, hogy ilyen mértékű szerepe lesz.
Akinek mindenképpen mennie kell, az Barry, és persze Kátyából is elég már. Bár utóbbinak ezúttal egy nagyon erős részt köszönhetünk, összességében erre a két kiborgra már semmi szüksége a sorozatnak.

vlcsnap-2015-04-10-11h23m26s104

Ha a finálé nem is, de annak utolsó jelenete telitalálat volt – innen gyakorlatilag bármerre el lehet majd mozdulni a történettel, minden adott a vérfrissítéshez és még egy annál is komolyabb műfajváltáshoz, mint amit a Vice esetében láthattunk.

Ez is tetszeni fog...

Hozzászólások

  1. […] Hamm lenne.” – mondta a producer határozottan. “Ha az Archer élő szereplőssé válna, úgy hiszem Jon Hamm-re esne a választás. Megcsinálhatnák Jon […]